Kam se vydat?

Minigalerie Thajsko

Galerie - Thajsko a letoviska Fotogalerie - Thajsko noční pohled na letoviska Pláže v Thajsku Delikátní Thajské restaurace Útesy a jiné krásy Thajska Skály a příroda v Thajsku Lidé - Matka a dcera, pořízeno v Thajsku

Další články

Je už bezpečné vyrazit do Thajska? Zjistili jsme nejnovější informace ESO Travel na Novinky.cz
Thajsko po povodních nebojuje s krokodýly, ale s fámami, které odrazují turisty...
Kam za divokými party a nočním životem? Poradíme vám ta nejlepší místa ESO Travel na Novinky.cz
Těla svůdných dívek tančí v rytmu hudby, koktejly tečou proudem a o kus dál šumí mořský příboj...
Luxus ve stanu? Zkuste glamping, moderní kempování pro náročné ESO Travel na Novinky.cz
Spát pod stanem má svoje kouzlo. Návrat k přírodě, žádný luxus, jen karimatka a spacák...

Thajsko na stříbrném plátně. Které pláže se objevily ve známých filmech?

Přidáno: 13.02.2018 | Autor: Vendula Vrablová

Thajsko na stříbrném plátně. Které pláže se objevily ve známých filmech?

Asi se nemusíme dlouze hádat o tom, že v Thajsku jsou jedny z nejkrásnějších pláží světa. Některé svou krásou ale zaujaly natolik, že si je zamilovali i samotní filmoví režiséři a následně i herci. Máme pro vás tři thajské krásky, které jste mohli zahlédnout ve filmu Pláž, Muž se zlatou zbraní nebo Star Wars.

Dicaprio se proháněl po v zátoce Ao May

Každého asi ve spojení s nezapomenutelnou pláží a filmovým plátnem napadne snímek „Pláž“, v němž sehrává hlavní roli Leonardo DiCaprio. Film měl za cíl představit zdejší krásy a oživit turismus, což se mu samozřejmě podařilo. Bohužel řada turistů, kteří se na filmové pláži ocitli, ji vůbec nepoznali. Aby autoři snímku vyvolali pocit opuštěnosti a naprosté izolace, grafici před ní ve filmu „vztyčili“ mohutný útes, který se zde však v reálu nenachází.

Přečtěte si také: 3 thajské klenoty, které turisté ještě neobjevili 

Ostrov Phangan si zamiloval James Bond

Viděli jste bondovku Muž se zlatou zbraní? Pak vás jistě bude zajímat, kde se natáčely zdejší „plážové scény“. Ačkoli se mnoho turistů domnívá, že scény z pláže byly natáčeny na ostrově Phi Phi, není to pravda. Scény se natáčely na sousedním ostrůvku Phangan, jehož součástí jsou i další „mini-ostrovy“, mezi nimiž najdeme i maličkatý Phing Kan, na který se dodnes pořádají lodní výlety.

Phang Nga Bay se objevila ve Star Wars

Vzpomínáte si na třetí epizodu Star Wars – Pomsta Sithů a epickou scénu bitvy o Kashyyyk – domov Wookiů? Pak vám prozradíme, že tato scéna se natáčela v zálivu Phang Nga Bay mezi Phuketem a Krabi. Pláže a skalnaté útvary jsou ve filmu skutečné, graficky byla upravena pouze základna, jejíž součástí byly typické vysoké stromy, ve kterých Wookiové žijí. 

Komentáře