Kam se vydat?

Minigalerie Thajsko

Galerie - Thajsko a letoviska Fotogalerie - Thajsko noční pohled na letoviska Pláže v Thajsku Delikátní Thajské restaurace Útesy a jiné krásy Thajska Skály a příroda v Thajsku Lidé - Matka a dcera, pořízeno v Thajsku

Další články

Je už bezpečné vyrazit do Thajska? Zjistili jsme nejnovější informace ESO Travel na Novinky.cz
Thajsko po povodních nebojuje s krokodýly, ale s fámami, které odrazují turisty...
Kam za divokými party a nočním životem? Poradíme vám ta nejlepší místa ESO Travel na Novinky.cz
Těla svůdných dívek tančí v rytmu hudby, koktejly tečou proudem a o kus dál šumí mořský příboj...
Luxus ve stanu? Zkuste glamping, moderní kempování pro náročné ESO Travel na Novinky.cz
Spát pod stanem má svoje kouzlo. Návrat k přírodě, žádný luxus, jen karimatka a spacák...

Thajské národní parky ukrývají tříhlavého slona, jeskynní chrám i ostrov spící krávy

Přidáno: 13.03.2018 | Autor: Vendula Vrablová

Thajské národní parky ukrývají tříhlavého slona, jeskynní chrám i ostrov spící krávy

Drtivá většina turistů míří do Thajska za jediným účelem – relaxovat na zdejších plážích. Ovšem Thajsko není jen o blankytně modrém moři a bílých plážích, které svou strukturou připomínají hladkou mouku.

Thajsko má co nabídnout i co se týče přírodních krás. Najdete zde desítky národních parků, z nichž některé se objevily třeba v oblíbených filmech. Řada z nich ale ukrývá mnohé tajemství a rarity. Pojďme na malou thajskou prohlídku.

Národní park Erawan a jeho tříhlavý slon

Že na pohádky nevěříte a na legendy jste příliš staří? Pak se vydejte do národního parku Erawan, který je vůbec tím nejoblíbenějším a jedním z nejnavštěvovanějších parků v Thajsku. Jeho rozloha činí 550 kilometrů čtverečných a zdejším největším lákadlem jsou jistojisté kaskádovité vodopády s dominantním vodopádem Erawan, z něhož se voda řine do 1 500 metrů vzdáleného jezírka. Výstup k vodopádu, je ale poměrně obtížný. Odměnou vám však bude pohled na unikátní přírodní podívanou i setkání s tříhlavým slonem. Právě toho tady totiž místním a turistům připomíná skála, kterou protíná silný proud vody.

Přečtěte si také: 3 thajské klenoty, které turisté ještě neobjevili 

Národní park Ko Tarutao se chlubí spící krávou

Poměrně netradičním národním parkem je Ko Tarutao – mořská rezervace v provincii Satun, nedaleko hranic s Malajsií. Park je tvořen asi pěti desítkami ostrovů a ostrůvků, z nichž má řada velmi specifický, ba dokonce humorný název. Najdete tady třeba „ekonomický ostrov“ anebo „ostrov spící krávy“. Navíc se o parku hovoří jako o nejkrásnější plážové destinaci.

Národní park Khao Sam Roi Yot spolknul chrám

Součástí národního parku Khao Sam Roi Yot je kromě bohaté fauny a flóry také nespočet větších či menších jeskyní. Jedna z nich – konkrétně tedy Tham Phraya Nakhon Cave ukrývá chrám vystavený pro krále Ramu V., Chulalongkorna. Kromě téhle rarity ale park ukrývá také početné kolonie ptáků, které sem jezdí pozorovat turisté a ornitologové z celého světa. 

Komentáře