Kam se vydat?

Minigalerie Thajsko

Galerie - Thajsko a letoviska Fotogalerie - Thajsko noční pohled na letoviska Pláže v Thajsku Delikátní Thajské restaurace Útesy a jiné krásy Thajska Skály a příroda v Thajsku Lidé - Matka a dcera, pořízeno v Thajsku

Další články

Je už bezpečné vyrazit do Thajska? Zjistili jsme nejnovější informace ESO Travel na Novinky.cz
Thajsko po povodních nebojuje s krokodýly, ale s fámami, které odrazují turisty...
Kam za divokými party a nočním životem? Poradíme vám ta nejlepší místa ESO Travel na Novinky.cz
Těla svůdných dívek tančí v rytmu hudby, koktejly tečou proudem a o kus dál šumí mořský příboj...
Luxus ve stanu? Zkuste glamping, moderní kempování pro náročné ESO Travel na Novinky.cz
Spát pod stanem má svoje kouzlo. Návrat k přírodě, žádný luxus, jen karimatka a spacák...

Sangkhlaburi je zapomenuté městečko u barmských hranic

Přidáno: 10.06.2019 | Autor: Vendula Vrablová

Sangkhlaburi je zapomenuté městečko u barmských hranic

Zhruba 224 km západně od Kanchanaburi, hlavního město stejnojmenné provincie, leží malé zapomenuté městečko Sangkhlaburi. Díky své poloze se tady můžete potkat s pořádnou kulturní a etnickou směsicí. V místě totiž žijí jak Barmánci, tak Karenové a Monové.

Zatopené město

Městečko Sangkhlaburi leží na břehu přehrady Khao Laem. Aby bylo možno ji vybudovat, musela být oblast, včetně několika malých vesniček zatopená. Zatopeny ale byly nejen monské vesnice, ale také třeba klášter Sam Phrasop, z něhož si můžete alespoň část prohlédnout při plavbách po jezeře. V období sucha je vidět celá jeho horní část, v období dešťů jen jeho špička.

Mohlo by vás zajímat: Kmen Karen: ženy s dlouhými hrdly návštěvníky Thajska fascinují 

Nejdelší dřevěný most

Na druhé straně přehrady leží vesnička Waeng Ka, na kterou vede údajně ten vůbec nejdelší dřevěný most na světě. Jeho délka se odhaduje na více než 850 metrů.

Z mostu lze krásně vidět soutok řek Songkaria, Bikhli a Ranti. Další turistickou atrakcí je monský chrám Wangkawiwekaram, který je kopií Bodhgayi, místa, kde došlo k Buddhovu osvícení. Chrám v sobě kombinuje thajský, indický a barmský styl.

Tři pagody a cestování mezi státy

U barmských hranic stojí také Tři pagody postavené údajně thajským a barmským králem jako připomínka uzavření míru mezi věčně se svářícími sousedy.

Samotné město Sangkhlaburi se pak dělí na dvě části – část novou, kterou obývají především Laosané, Thajci a Kareni, a Staré Sangkhlaburi, které obývají výhradně Monové.

V samotném městečku toho příliš k vidění není, přesto by se mělo stát součástí vašeho itineráře. Poslední perličkou je pak možnost za deset dolarů na jeden den překročit na barmskou stranu hranice.

Komentáře