Kam se vydat?

Minigalerie Thajsko

Galerie - Thajsko a letoviska Fotogalerie - Thajsko noční pohled na letoviska Pláže v Thajsku Delikátní Thajské restaurace Útesy a jiné krásy Thajska Skály a příroda v Thajsku Lidé - Matka a dcera, pořízeno v Thajsku

Další články

Je už bezpečné vyrazit do Thajska? Zjistili jsme nejnovější informace ESO Travel na Novinky.cz
Thajsko po povodních nebojuje s krokodýly, ale s fámami, které odrazují turisty...
Kam za divokými party a nočním životem? Poradíme vám ta nejlepší místa ESO Travel na Novinky.cz
Těla svůdných dívek tančí v rytmu hudby, koktejly tečou proudem a o kus dál šumí mořský příboj...
Luxus ve stanu? Zkuste glamping, moderní kempování pro náročné ESO Travel na Novinky.cz
Spát pod stanem má svoje kouzlo. Návrat k přírodě, žádný luxus, jen karimatka a spacák...

Národní park Khao Yai je jeden z nejcennějších přírodních celků Asie

Přidáno: 24.04.2019 | Autor: Vendula Vrablová

Národní park Khao Yai je jeden z nejcennějších přírodních celků Asie

 

Thajsko je jedinou zemí, která nikdy nebyla kolonií jiného státu. Hned na první pohled vás upoutá její nezměrná energie, stejně jako maximální soulad s přírodou. Pokud patříte mezi milovníky národních parků a přírodních památek, nenechte si ujít návštěvu parku Khao Yai, který patří mezi nejcennější přírodní celky Asie.

První a nejstarší park Thajska

Národní park Khao Yai byl založen v roce 1962. Dodnes tak zůstává prvním a nejstarším národním parkem Thajka. Nikoho asi nepřekvapí, že patří na seznam světového dědictví UNESCO, kde je dalších zhruba 200 lesoparků, mořských parků a chráněných území. Park najdete 150 km severovýchodně od Bangkoku.

Bohatá fauna a rozmanitá flóra

Součástí parku Khao Yai je bohatá kolonie gibbonů, veverek, divokých slonů, jelenů, cibetek, tygrů, nosorožců, medvědů a dalších zhruba devíti set zvířecích druhů. Samotný park, jakožto celé Thajsko ale proslavily především orchideje, z nichž některé patří mezi chráněné druhy.

Třetí největší a jeden z nejhezčích

Park pokrývá plochu 2 168 km². Díky své rozloze se tak stal třetím největším národním parkem Thajska. Zároveň je také nejlépe dostupným parkem této země. Park pokrývá hornaté území zahrnující stálezelený prales a travnaté pláně. Většina území se nachází v nadmořské výšce 400 až 1000 m n.m.. Nejvyšší horou parku je Khao Rom s výškou 1351 m. 

Přečtěte si také: Nahlédněte do Sukhotai, sídla prvních králů 

Cestou necestou k vodopádům

Kromě množství orchidejí a divokých zvířat může park nabídnout spoustu dalších rarit. Jednou z nich jsou třeba překrásné vodopády Huai Narok nebo Haew Suwat. K prvnímu zmíněnému vede asi kilometr dlouhá pohodlná pěšina, takže není problém si ho prohlédnout pěkně zblízka. Za zmínku ale stojí také velký kopec Khao Khieo se dvěma vyhlídkami a kraťoučkou stezkou lesem.

Komentáře