Kam se vydat?

Minigalerie Thajsko

Galerie - Thajsko a letoviska Fotogalerie - Thajsko noční pohled na letoviska Pláže v Thajsku Delikátní Thajské restaurace Útesy a jiné krásy Thajska Skály a příroda v Thajsku Lidé - Matka a dcera, pořízeno v Thajsku

Další články

Je už bezpečné vyrazit do Thajska? Zjistili jsme nejnovější informace ESO Travel na Novinky.cz
Thajsko po povodních nebojuje s krokodýly, ale s fámami, které odrazují turisty...
Kam za divokými party a nočním životem? Poradíme vám ta nejlepší místa ESO Travel na Novinky.cz
Těla svůdných dívek tančí v rytmu hudby, koktejly tečou proudem a o kus dál šumí mořský příboj...
Luxus ve stanu? Zkuste glamping, moderní kempování pro náročné ESO Travel na Novinky.cz
Spát pod stanem má svoje kouzlo. Návrat k přírodě, žádný luxus, jen karimatka a spacák...

Nahlédněte do Sukhotai, sídla prvních králů

Přidáno: 23.01.2019 | Autor: Vendula Vrablová

Nahlédněte do Sukhotai, sídla prvních králů

Pokud je v Thajsku místo, které během své návštěvy nesmíte minout, pak je to právě Sukhotai. Sukhotai v překladu znamená "Úsvit štěstí" a její založení se datuje k roku 1238. Sukhotai byla hlavním městem Thajska celých 120 let. Dnes je tomu pochopitelně jinak. Její krása ale nijak neutrpěla. Co tady můžete obdivovat?

Sukhotai a dvě princezny

Zajímavostí je jistě to, že království Sukhotai založily vlastně dvě neohrožené princezny. Šlo o princeznu Pho Khun Muang z Muang Rad a Pho Khun bang Klang hao z Muang Bangyang, které spojily své síly a porazily Khmery, kteří měli v té době nadvládu nad celou touto částí světa. Součástí města je spousta atraktivních památek, které se těší oblibě a úctě nejen místních, ale především turistů.

Přečtěte si také: Netradiční trh? Třeba ten plovoucí v Damnoen Saduak 

Co navštívit v Sukhotai?

Pokud do Sukhotai zamíříte, jistě nevynechejte prohlídku muzea a přilehlého historického parku, který se rozkládá na ploše více než 16 ha. Za zmínku jistě stojí chrám Wat Sa Si, určený dříve pouze pro budoucí mnichy, dále Wat Mai a především Wat Mahathat – hlavní královský chrám, kolem kterého je rozmístěno 240 menších pagod. Ve městě najdete také kapli Phra Mae Ya, ve které je uložena modla Phra Mae Ya, kamenná socha s bílou tváří, dlouhými vlasy a šatem starodávné královny.

Další chrámy, které stojí za návštěvu

Kromě výše zmíněných památek si jistě nenechte ujít návštěvu chrámu Wat Si Chum, jehož součástí je obrovská štuková socha sedícího Buddhy, jehož kolena mají rozpětí okolo 11 metrů. Další čtyři Buddhové se nacházejí ve svatyni Wat Chetuphon. V chrámu Wat Aranyik najdete původní obydlí mnichů – tzv. kuti a překrásné jeskyně. Chrámů je ve městě Sukhotai opravdu nespočet. Abyste si je alespoň z větší poloviny prohlédli, je ideální, pokud si na průzkum města vyčleníte alespoň dva dny.

Komentáře