Kam se vydat?

Minigalerie Thajsko

Galerie - Thajsko a letoviska Fotogalerie - Thajsko noční pohled na letoviska Pláže v Thajsku Delikátní Thajské restaurace Útesy a jiné krásy Thajska Skály a příroda v Thajsku Lidé - Matka a dcera, pořízeno v Thajsku

Další články

Je už bezpečné vyrazit do Thajska? Zjistili jsme nejnovější informace ESO Travel na Novinky.cz
Thajsko po povodních nebojuje s krokodýly, ale s fámami, které odrazují turisty...
Kam za divokými party a nočním životem? Poradíme vám ta nejlepší místa ESO Travel na Novinky.cz
Těla svůdných dívek tančí v rytmu hudby, koktejly tečou proudem a o kus dál šumí mořský příboj...
Luxus ve stanu? Zkuste glamping, moderní kempování pro náročné ESO Travel na Novinky.cz
Spát pod stanem má svoje kouzlo. Návrat k přírodě, žádný luxus, jen karimatka a spacák...

Kus Čech v Thajsku: Vyhlášené pivo Singha se vaří z českého a německého chmele

Přidáno: 08.05.2018 | Autor: Vendula Vrablová

Kus Čech v Thajsku: Vyhlášené pivo Singha se vaří z českého a německého chmele

Viděli jste film Pařba v Bangkoku? Pokud patříte mezi zarputilé fanoušky tohoto snímku, pak vám asi nebude dělat problém uhodnout, jaké pivo pili jeho hlavní představitelé. Ano, tušíte správně, byla to thajská značka Singha, která v sobě ovšem ukrývá více tajemství, než se na první pohled zdá. Kromě toho, že si pivo zahrálo v oblíbeném filmu, málokdo ví, že pro jeho přípravu se mimo jiné používá český a německý chmel.

Pivo v Thajsku

Kromě piva Singha v Thajsku narazíte také na další tři značky - Chang, Leo a Tiger. Pokud některou z nich ochutnáte, budou vám pravděpodobně nápadně připomínat naše pivo plzeňského typu. Na rozdíl od něj je ale v tom thajském pivu větší množství alkoholu (okolo 6 %). Stejně jako u nás si tady můžete dát třetinku (0,33 l) anebo větší „tuplák“, který odpovídá dvěma třetinkám a jeho objem je tudíž 0,66 litru. Obvykle ho tu zakoupíte v plechovkách anebo skleněných lahvích. Abyste narazili na točené thajské pivo, museli byste mít opravdové štěstí.

Mohlo by vás zajímat: Thajsko a jídlo: tohle potřebujete vědět! 

Jak Singha vypadá a jak chutná?

Ale zpátky k naší filmové hvězdě – konkrétně tedy k pivu Singha. Jeho barva je světle žlutá, skoro až do zlata, na první pohled je pivo čiré a bublinky v něm čile poskakují. Na první ochutnání vás příjemně překvapí lehce sladový nástupnízkou hořkostí. Někomu ovšem může přijít maličko vodové. Když si ale uvědomíte, odkud pochází a jak vysoké teploty tady přes den (a mnohdy i v noci) panují, jde o velmi dobré pivo, ideální na zahnání žízně.

Jedno pivo na stůl s ledem, prosím

Co se týče oblíbenosti, o prvenství spolu v Thajsku soupeří piva Chang a Singha, přičemž druhé zmíněné je vyráběno z německého a českého chmele, jak už jsme ostatně napsali výše. Pokud ho chcete v Thajsku ochutnat, osvojte si jedno ze základních pravidel stolování, které zní: „Jeden stůl = jedno pivo, ideálně s ledem!“. Důvod tohoto netradičního podávání je čistě praktický a možná i prozaický. Pivo v Thajsku opravdu rychle teplá, takže když se z jedné lahve rozlije do vícero skleniček, nemá šanci ztratit svou přirozenou chuť, vůni a ideální teplotu.

Komentáře