Kam se vydat?

Minigalerie Thajsko

Galerie - Thajsko a letoviska Fotogalerie - Thajsko noční pohled na letoviska Pláže v Thajsku Delikátní Thajské restaurace Útesy a jiné krásy Thajska Skály a příroda v Thajsku Lidé - Matka a dcera, pořízeno v Thajsku

Další články

Je už bezpečné vyrazit do Thajska? Zjistili jsme nejnovější informace ESO Travel na Novinky.cz
Thajsko po povodních nebojuje s krokodýly, ale s fámami, které odrazují turisty...
Kam za divokými party a nočním životem? Poradíme vám ta nejlepší místa ESO Travel na Novinky.cz
Těla svůdných dívek tančí v rytmu hudby, koktejly tečou proudem a o kus dál šumí mořský příboj...
Luxus ve stanu? Zkuste glamping, moderní kempování pro náročné ESO Travel na Novinky.cz
Spát pod stanem má svoje kouzlo. Návrat k přírodě, žádný luxus, jen karimatka a spacák...

Ko Samet jako oáza klidu a bělostného písku

Přidáno: 28.12.2018 | Autor: Vendula Vrablová

Ko Samet jako oáza klidu a bělostného písku

Thajsko ukrývá nejedno tajemství. Je oázou klidu a pohody, moderních kultur i tradičních hodnot a také přenádherných větších i menších ostrůvků, běloskvoucích pláží a průzračného moře.

Většina turisticky oblíbených destinací ale pozbývá klid, po kterém řada z nás prahne. Naštěstí existují místa, kde si do sytosti odpočinete a na pláži se nebudete tísnit s hromadou stejně natěšených turistů. Oním magickým místem je i maličkatý ostrůvek Ko Samet, kterému budou věnovány následující řádky.

Ko Samet je opakem Pattayi

Maličkatý ostrůvek, jehož rozloha činí pouhých 13 kilometrů čtverečních, najdete asi 7 kilometrů od pobřežní části Thajska. Lodí se sem proto dostanete za pouhou půlhodinku.

Pokud hledáte místo, které bude naprostým opakem rušné Pattayi s nespočtem barů, kabaretů a restaurací, pak je Ko Samet tím správným místem. Navzdory tomu, že se jedná o přírodní rezervaci, jsou všechny pláže návštěvníkům volně přístupné.

Přečtěte si také: 4 místa, která musíte v Thajsku navštívit 

Nejkrásnější místa a zátoky ostrova

Na ostrově nečekejte žádnou hustou zástavbu ani pláže přeplněné k prasknutí. Navzdory velké oblibě turistů byste těžko hledali harmoničtější a přirozenější kout Thajska.

Mile vás překvapí tradiční sochy thajských mořských panen, ale i četné zátoky a přenádherné pláže, na kterých můžete odpočívat anebo se věnovat průzkumu mořského dna. Zřejmě tou nejkrásnější je zátoka Ao Prao s pěknými, bílými plážemi a jemným pískem.

Za krásnými plážemi musíte na východ ostrova

Zatímco západ ostrůvku Ko Samet je především skalnatý, východ nabízí přenádherné pláže, ale i několik barů a restaurací. Jednou z nejoblíbenějších a nejkrásnějších pláží je Hat Sai Kaew, která je zároveň také tou vůbec nejdelší pláží na celém ostrově.

Hat Sai Kaew se také přezdívá „Diamantová pláž“ a to rozhodně ne náhodou. Pláž totiž nabízí největší koncentraci luxusních resortů na celém ostrově. Milovníci vodních radovánek ocení možnost zapůjčení vodních skútrů, oddávat se můžou i potápění, šnorchlování nebo na vlastní kůži vyzkoušet sílu větru při windsurfingu.

Komentáře