Kam se vydat?

Minigalerie Thajsko

Galerie - Thajsko a letoviska Fotogalerie - Thajsko noční pohled na letoviska Pláže v Thajsku Delikátní Thajské restaurace Útesy a jiné krásy Thajska Skály a příroda v Thajsku Lidé - Matka a dcera, pořízeno v Thajsku

Další články

Je už bezpečné vyrazit do Thajska? Zjistili jsme nejnovější informace ESO Travel na Novinky.cz
Thajsko po povodních nebojuje s krokodýly, ale s fámami, které odrazují turisty...
Kam za divokými party a nočním životem? Poradíme vám ta nejlepší místa ESO Travel na Novinky.cz
Těla svůdných dívek tančí v rytmu hudby, koktejly tečou proudem a o kus dál šumí mořský příboj...
Luxus ve stanu? Zkuste glamping, moderní kempování pro náročné ESO Travel na Novinky.cz
Spát pod stanem má svoje kouzlo. Návrat k přírodě, žádný luxus, jen karimatka a spacák...

Botanická zahrada Nong Nooch Village láká na sloní show i orchideje

Přidáno: 22.02.2019 | Autor: Vendula Vrablová

Botanická zahrada Nong Nooch Village láká na sloní show i orchideje

Když se řekne Pattaya, drtivá většina z nás si představí rušné letovisko, kde není o zábavu nouze. Na světě existují jenom dva tábory – jedni, pro které je Pattaya alfou a omegou, a druzí, kteří se jí obloukem vyhýbají.

Ať už patříte do prvního anebo druhého zmíněného tábora, jistě uznáte, že Pattaya je výborným výchozím místem pro výlety. Vydat se odtud můžete třeba do překrásné botanické zahrady Nong Nooch Village, na celodenní výlet na korálový ostrov Ko Larn nebo na 80 kilometrů vzdálený ostrov Ko Samet.

Jedna z nejkrásnějších v Asii

Tropická zahrada Nong Nooch Village je jednou z největších, nejkrásnějších a nejnavštěvovanějších zahrad v Asii. Najdete ji asi 18 km jižně od zmíněného letoviska Pattaya. Jednoduše se tady dostanete taxíkem, autobusem anebo prostřednictvím organizovaného zájezdu. Zahrada se rozkládá na 500 hektarech, proto je potřeba počítat s tím, že během jednoho dne rozhodně všechny její krásy neobjevíte.

Přečtěte si také: Ko Samet jako oáza klidu a bělostného písku 

Původně měla zahrada sloužit k pěstování ovoce

Původní majitelé Pisit a Nongnooch Tansacha koupili pozemek o rozloze téměř 600 hektarů (cca 2,4 km2) s cílem založit na něm ovocnou plantáž. Stalo se tak v roce 1954. Protože se ovoci příliš nedařilo, o pár let později se pozemek rozhodli přetvořit v zahradu, v níž by kvetly tropické rostliny. Zanedlouho se zahrada stala chráněným územím. Pro veřejnost byla zahrada Nong Nooch Village otevřena v roce 1980.

Sloní show i tanečníci

V současné době je zahrada Nong Nooch Village významným turistickým lákadlem. Celá byla vystavěna v klasickém thajském stylu, proto je ideální nejen pro potěchu oka, ale zejména duše. Vidět tady můžete rozkvetlé bonsaje, orchideje, kaktusy i jiné tropické rostliny. V zahradě jsou také pořádány nejrůznější akce od thajských tanců, přes bojová umění až po oblíbenou sloní show.

Komentáře