Kam se vydat?

Minigalerie Thajsko

Galerie - Thajsko a letoviska Fotogalerie - Thajsko noční pohled na letoviska Pláže v Thajsku Delikátní Thajské restaurace Útesy a jiné krásy Thajska Skály a příroda v Thajsku Lidé - Matka a dcera, pořízeno v Thajsku

Další články

Je už bezpečné vyrazit do Thajska? Zjistili jsme nejnovější informace ESO Travel na Novinky.cz
Thajsko po povodních nebojuje s krokodýly, ale s fámami, které odrazují turisty...
Kam za divokými party a nočním životem? Poradíme vám ta nejlepší místa ESO Travel na Novinky.cz
Těla svůdných dívek tančí v rytmu hudby, koktejly tečou proudem a o kus dál šumí mořský příboj...
Luxus ve stanu? Zkuste glamping, moderní kempování pro náročné ESO Travel na Novinky.cz
Spát pod stanem má svoje kouzlo. Návrat k přírodě, žádný luxus, jen karimatka a spacák...

5 věcí, které potřebujete vědět o Thajcích

Přidáno: 12.12.2019 | Autor: Vendula Vrablová

5 věcí, které potřebujete vědět o Thajcích

Thajci jsou nesmírně milí a obětaví. Asi vás tak nepřekvapí, že se Thajsku svorně přezdívá „krajina úsměvů.“ Na druhou stranu je potřeba počítat s tím, že lidé zde jsou zároveň také velice hrdí a na svou zemi nedají dopustit. Máme pro vás několik dalších zajímavostí, které byste měli o Thajcích vědět.

Rezervovanost na prvním místě

Možná vás maličko zaskočí jistá dávka rezervovanosti. Thajci opravdu působí velmi nesměle, mohou klopit zrak, dělat, že vás nevidí a chovat se maličko stydlivě. To je ovšem jejich přirozenost, která vychází z hluboce zakořeněných buddhistických tradic.

Problémy s kladením otázek a sebeprezentací

Vzhledem k buddhistickému učení a filosofii Thajců má mnoho z nich problém se sebeprezentací a veřejným vystupováním. Rozhodit je dokonce může i něco tak banálního, jako je kladení otázek. Pokud vidíte, že se místní necítí ve vaší společnosti dobře, změňte téma nebo ho nenuťte k otázkám či odpovědím, které jsou mu očividně proti srsti.

Pozor na sexuální témata

O sexu se v Thajsku příliš nemluví. Tedy alespoň ne o tom běžném. Pokud s Thajcem zavedete řeč na téma sexu, pravděpodobně se dočkáte dosti prudérní odpovědi. Mnohem otevřenější jsou Thajci paradoxně v oblasti změny pohlaví. Tzv. Ladyboys jsou tady prakticky na každém kroku.

 

 

Zouvání a nohy

Thajci se velmi často zouvají. Při návštěvách domů i mnohých obchodů platí pravidlo, že se dovnitř vstupuje zásadně bez bot. To platí také při návštěvě chrámů či řady restaurací. Thajci nikdy nemíří prsty u nohou či chodidly na druhého člověka, případně na sochu Buddhy.

Žádné pískání a osahávání hlavy

Dalším specifikem tohoto mírumilovného národa je i to, že na veřejnosti téměř nepískají. Tedy alespoň ne po setmění. Říká se totiž, že pískání po setmění přináší smůlu a přivolává zlé duchy. Thajci jsou velmi zdrženliví i co se fyzického kontaktu týče. Sahání na hlavu je tady naprosto nepřípustné.

Komentáře