Kam se vydat?

Minigalerie Thajsko

Galerie - Thajsko a letoviska Fotogalerie - Thajsko noční pohled na letoviska Pláže v Thajsku Delikátní Thajské restaurace Útesy a jiné krásy Thajska Skály a příroda v Thajsku Lidé - Matka a dcera, pořízeno v Thajsku

Další články

Je už bezpečné vyrazit do Thajska? Zjistili jsme nejnovější informace ESO Travel na Novinky.cz
Thajsko po povodních nebojuje s krokodýly, ale s fámami, které odrazují turisty...
Kam za divokými party a nočním životem? Poradíme vám ta nejlepší místa ESO Travel na Novinky.cz
Těla svůdných dívek tančí v rytmu hudby, koktejly tečou proudem a o kus dál šumí mořský příboj...
Luxus ve stanu? Zkuste glamping, moderní kempování pro náročné ESO Travel na Novinky.cz
Spát pod stanem má svoje kouzlo. Návrat k přírodě, žádný luxus, jen karimatka a spacák...

5 nejkrásnějších pláží Thajska. Znáte je všechny?

Přidáno: 20.11.2019 | Autor: Vendula Vrablová

5 nejkrásnějších pláží Thajska. Znáte je všechny?

Když se řekne „Thajsko“, většina z nás si představí nekonečné pláže pokryté bílým pískem, který svou jemností připomíná hladkou mouku. Je úplně jedno, jestli dáváte přednost malebným zátokám nebo divokému pobřeží, v Thajsku si rozhodně přijdete na své. Našli jsme pro vás pět nejzajímavějších krásek, které si rozhodně zaslouží vaši návštěvu.

Pláž Patong (Phuket)

Asi nejznámější pláží ostrova Phuket je Patong – tři kilometry dlouhá pláž lemovaná luxusními hotely, jednoduchými apartmány i nadnárodními řetězci rychlého občerstvení. Nechybí samozřejmě ani vyhlášené restaurace, bary a noční podniky, kde si můžete užít zábavnou travesti show. Počítejte ale s tím, že pláž je i mimo hlavní sezónu poměrně plná.

Pileh Bay (Ko Phi Phi Lee)

Překrásná zátoka, která je součástí  Ko Phi Phi Lee - menšího ze dvou hlavních ostrovů souostroví Phi Phi, vás hned na první pohled upoutá úchvatnou zeleno-modrou barvou, kterou obklopují do nebe šplhající útesy. Pod vodou se to jen hemží pestrobarevnými rybkami, což ocení především milovníci potápění a šnorchlování. Počítejte ale s tím, že voda je tady poněkud chladnější.

 

 

Banana Beach (Ko He)

Andamanské ostrovy jsou jedny z nejkrásnějších a nejmalebnějších na světě. Není se proto čemu divit, že na nich najdete pohádkové pláže. Jednou z nich je i Banana Beach, která je pokryta bělavým pískem a omývá jí tyrkysové moře. Kouzlo místa dotváří zelená džungle poskytující chladivý stín. Ostrov s pláží Banana se nachází pouhých deset kilometrů od pevniny. Dopravit vás na něj můžou klasické čluny, ale i rychlolodě.

Ko Kham (Ko Mak)

Ostrůvek Ko Mak najdete, když se vydáte z ostrova Koh Chang přímo na jih. Na rozdíl od svého „většího bratra“ je Ko Mak turistickým ruchem méně zatížen. Užít si tady můžete poloprázdné pláže a všudypřítomný klid. Pláž Ko Kham je pokryta bílým pískem a obklopena hustou džunglí. Na pláži můžete odpočívat nebo si půjčit kajak a projet se okolo ostrova.

Koh Kradan (Ko Kradan)

Ostrůvek Koh Kradan sice není příliš velký (má pouze 3,8 km na délku a v některých místech je jen sto metrů široký), to mu ale nic neubírá z jeho krásy. Najdete tady stejnojmennou pláž, která je obklopena kokosovými a kaučukovými plantážemi. Na ostrůvek se dostanete výletní lodí nebo dřevěnou lodí long tail.

Komentáře