Kam se vydat?

Minigalerie Thajsko

Galerie - Thajsko a letoviska Fotogalerie - Thajsko noční pohled na letoviska Pláže v Thajsku Delikátní Thajské restaurace Útesy a jiné krásy Thajska Skály a příroda v Thajsku Lidé - Matka a dcera, pořízeno v Thajsku

Další články

Je už bezpečné vyrazit do Thajska? Zjistili jsme nejnovější informace ESO Travel na Novinky.cz
Thajsko po povodních nebojuje s krokodýly, ale s fámami, které odrazují turisty...
Kam za divokými party a nočním životem? Poradíme vám ta nejlepší místa ESO Travel na Novinky.cz
Těla svůdných dívek tančí v rytmu hudby, koktejly tečou proudem a o kus dál šumí mořský příboj...
Luxus ve stanu? Zkuste glamping, moderní kempování pro náročné ESO Travel na Novinky.cz
Spát pod stanem má svoje kouzlo. Návrat k přírodě, žádný luxus, jen karimatka a spacák...

5 věcí, bez kterých nesmíte opustit Bangkok

Přidáno: 13.03.2019 | Autor: Vendula Vrablová

5 věcí, bez kterých nesmíte opustit Bangkok

Bangkok je pulzujícím velkoměstem, které ukrývá celou řadu unikátů. Těšit se můžete na starobylé památky, přenádherné chrámy, ale třeba i největší zlatou sochu Buddhy na světě. Co v Bangkoku navštívit a neopomenout? Dozvíte se na následujících řádcích.

Chrám Wat Traimit

Nedaleko bangkokského Čínského města stojí populární chrám Wat Traimit – pompézní stavba z bílého mramoru, která do svých útrob láká nejednoho nadšence a milovníka historie. Nitro chrámu totiž skrývá pravý a nefalšovaný poklad. Je jím největší zlatá socha Buddhy na světě, kterou zde mohou turisté obdivovat od roku 1955.

Chrámový komplex Wat Po

Dalším bangkokským unikátem je chrámový komplex Wat Pho. Komplex je vůbec ten nejstarší v Bangkoku a jeden z největších v Thajsku. Pochází totiž z 16. století z doby ayutthayské epochy. Komplex je rozdělen na dvě části. V první najdete chrámové budovy a ve druhé jsou příbytky mnichů. Největším lákadlem je ale bezesporu obrovská 46 metrů dlouhá a 15 metrů vysoká socha ležícího Buddhy, znázorňující umírajícího Buddhu v pozici, kdy dosáhl nirvány.

Přečtěte si také: Thajské mince jako cestovní mapa? Jasně! 

Královský palác Grand Palace

Palác byl až do roku 1946 sídlem thajské královské rodiny. Tvořen je několika specifickými oblastmi, které jsou typické svými zvláštními budovami. Uvnitř paláce najdete takové skvosty jako trůnní sál Dusit, který byl postaven za krále Ramy I., malou okouzlující, původně dřevěnou budovu postavenou králem Mongkutem známou jako pavilon Aphonphimok nebo trůnní sál Chakri.

Chrám Wat Phra Kaeo

Nedílnou, ale zcela samostatnou součástí královského paláce Grand Palace je i chrám Wat Phra Kaeo. Tem vás možná nezaujme hned na první pohled, pokud ale zavítáte do jeho útrob, omámí vás obří smaragdová socha Buddhy.

Řeka Chao Phraya

Pokud vás unaví průzkum bangkokských památek, vydejte se na dobrodružnou cestu po řece Chao Phraya. Řeka vás dovede nejen ke zmíněnému královskému paláci (Grand Palace), do Chinatownu, ale také k překrásnému chrámu Wat Arunu na druhé straně řeky v oblasti Thonburi.

 

Komentáře