Kam se vydat?

Minigalerie Thajsko

Galerie - Thajsko a letoviska Fotogalerie - Thajsko noční pohled na letoviska Pláže v Thajsku Delikátní Thajské restaurace Útesy a jiné krásy Thajska Skály a příroda v Thajsku Lidé - Matka a dcera, pořízeno v Thajsku

Další články

Je už bezpečné vyrazit do Thajska? Zjistili jsme nejnovější informace ESO Travel na Novinky.cz
Thajsko po povodních nebojuje s krokodýly, ale s fámami, které odrazují turisty...
Kam za divokými party a nočním životem? Poradíme vám ta nejlepší místa ESO Travel na Novinky.cz
Těla svůdných dívek tančí v rytmu hudby, koktejly tečou proudem a o kus dál šumí mořský příboj...
Luxus ve stanu? Zkuste glamping, moderní kempování pro náročné ESO Travel na Novinky.cz
Spát pod stanem má svoje kouzlo. Návrat k přírodě, žádný luxus, jen karimatka a spacák...

Thajsko na podzim: méně lidí a lepší přístup k úchvatným památkám

Přidáno: 17.03.2016 | Autor: Petra Malá

Thajsko na podzim: méně lidí a lepší přístup k úchvatným památkám

Od léta do poloviny října panuje v Thajsku turisticky slabší sezóna, během níž se lze rychleji dostat k návštěvnicky atraktovním místům. Přichází více dešťů, ale ty jsou krátké a jediné, co je jiné oproti vrcholné sezóně, je vlhkost vzduchu. Co tedy můžete na podzim v Thajsku zažít? Není toho málo!

Pokud oželíte typický sušší vzduch, nic se pro vás nemění ani s měnícími se ročními obdobími. Teplota se pohybuje kolem třicítky a voda má jen o stupeň nebo dva méně. Zkrátka si do Thajska vyletíte na podzim s klidem odpočinout, načerpat síly sladkým nicneděláním na překrásných plážích a možná nějakým tím výletem pro zpestření. Podívejme se společně na kulturní zážitky, které vás tu mohou potkat a vaši dovolenou změnit v nezapomenutelný pobyt!

Třeba na přelomu září a října tady můžete zažít vegetariánský festival Ngán kin džé, který se těší oblibě zejména na ostrově Phuket. Oslavy obvykle trvají 9 dní a cílem festivalu je dojít fyzické a psychické očisty. Oslavy jsou provázeny specifickými a pro nás až drastickými zvyklostmi, na které není radno se dívat, pokud jste slabší povahy. I tak je však alespoň částečná účast na festivalu zajímavým zážitkem.

Po tomto svátku přichází na řadu svátek Ok Phansa, který oslavuje sestoupení Buddhy na zem. Zároveň se konají oslavy u příležitosti konce období dešťů a v některých oblastech se tak můžete podívat na závody lodí. Další v pořadí je Den krále, při němž se připomíná smrt krále Ramy V. Ten byl jedním z nejuctívanějších panovníků dynastie Čakrí.

Světla, veletrh a přehlídka slonů

Tím pravděpodobně nejkrásnějším svátkem podzimního období je Svátek světel – Loj Krathong. Koná se při listopadovém úplňku a spočívá ve vypouštění košíčků s květinami a svíčkami na malé i velké toky.

První listopadový týden je v Bangkoku zasvěcen největšímu chrámovému veletrhu, a to na tržišti u Zlatého návrší. Třetí listopadový víkend zase patří lokálnímu festivalu slonů v Surinu, na němž nesmí chybět přehlídka dovedností vybraných slonů.

Nebojte se Thajska na podzim. Poleťte odstartovat sezónu! 

Komentáře