Kam se vydat?

Minigalerie Thajsko

Galerie - Thajsko a letoviska Fotogalerie - Thajsko noční pohled na letoviska Pláže v Thajsku Delikátní Thajské restaurace Útesy a jiné krásy Thajska Skály a příroda v Thajsku Lidé - Matka a dcera, pořízeno v Thajsku

Další články

Je už bezpečné vyrazit do Thajska? Zjistili jsme nejnovější informace ESO Travel na Novinky.cz
Thajsko po povodních nebojuje s krokodýly, ale s fámami, které odrazují turisty...
Kam za divokými party a nočním životem? Poradíme vám ta nejlepší místa ESO Travel na Novinky.cz
Těla svůdných dívek tančí v rytmu hudby, koktejly tečou proudem a o kus dál šumí mořský příboj...
Luxus ve stanu? Zkuste glamping, moderní kempování pro náročné ESO Travel na Novinky.cz
Spát pod stanem má svoje kouzlo. Návrat k přírodě, žádný luxus, jen karimatka a spacák...

Thajsko na jaře: užijte si jeho krásu i pestré svátky

Přidáno: 18.01.2016 | Autor: Petra Malá

Thajsko na jaře: užijte si jeho krásu i pestré svátky

Počasí v Thajsku na jaře se blíží tomu ideálnímu

To stoprocentně skvělé počasí, za kterým rádi turisté létají v zimě, sice v březnu končí, na druhou stranu je však stále příjemné – vzduch je vlhčí než dosud, teploty se pohybují mezi 35-40°C. Tak je tomu ale všude kromě jihovýchodní části Thajska, proto je vhodné zvolit pro jarní pobyt právě tuto lokalitu, kde je příjemnější a sušší počasí. V letoviscích Ko PhanganKo Samui vás čeká ráj na zemi i na jaře.

Ko Samui

Ko Samui je třetím největším ostrovem Thajska o délce i šířce asi 25 kilometrů. Ostrov obývá asi 50 000 lidí, ale tento počet často razantně stoupá – jde totiž o turisty velmi vyhledávanou část Thajska. A čím si Ko Samui získá vaše srdce? Třeba dlouhými plážemi s bílým pískem, čistou průzračnou vodou, palmami podél pláží a stovkami možností, kde se ubytovat. Lidé tomuto ostrovu přezdívají „ostrov lásky“ – romantika z něj totiž přímo čiší.

Ko Phangan

Na sever od ostrova Ko Samui se nachází o něco menší ostrov Ko Phangan, Potkat zde můžete asi 12 000 místních obyvatel a mnoho turistů. Ostrov je hornatý, ponořený do pralesa a disponuje i kokosovými plážemi.

Ko Phangan zažívá příliv turistů od 80. let 20. století a nejvíce se proslavil díky Full Moon Party, snad největší plážové party na světě.

Svátky a události, které vás velmi obohatí

Součástí vaší cestovatelské zkušenosti po Thajsku může být i prožití thajských svátků a jejich oslav. Na jaře může jít například o březnové soutěže v pouštění draků, zejména v Bangkoku a Sanam Luang, zcela nezapomenutelné chvíle můžete prožít v dubnu při oslavách thajského Nového roku, můžete být svědky Dne práce, Dne korunovace nebo Visákhá Búčá, což je nejdůležitější buddhistický svátek.

Vydejte se do Thajska na jaře a poznejte ho zase trochu jinak! 

Komentáře