Kam se vydat?

Minigalerie Thajsko

Galerie - Thajsko a letoviska Fotogalerie - Thajsko noční pohled na letoviska Pláže v Thajsku Delikátní Thajské restaurace Útesy a jiné krásy Thajska Skály a příroda v Thajsku Lidé - Matka a dcera, pořízeno v Thajsku

Další články

Je už bezpečné vyrazit do Thajska? Zjistili jsme nejnovější informace ESO Travel na Novinky.cz
Thajsko po povodních nebojuje s krokodýly, ale s fámami, které odrazují turisty...
Kam za divokými party a nočním životem? Poradíme vám ta nejlepší místa ESO Travel na Novinky.cz
Těla svůdných dívek tančí v rytmu hudby, koktejly tečou proudem a o kus dál šumí mořský příboj...
Luxus ve stanu? Zkuste glamping, moderní kempování pro náročné ESO Travel na Novinky.cz
Spát pod stanem má svoje kouzlo. Návrat k přírodě, žádný luxus, jen karimatka a spacák...

Phi Phi – tady se odehrávala Pláž s Leonardem DiCapriem

Přidáno: 15.06.2016 | Autor: Petra Malá

Phi Phi – tady se odehrávala Pláž s Leonardem DiCapriem

Pamatujete si na film Pláž z roku 2000? Ko Phi Phi v něm filmaři vykreslili jako zapomenutý ráj bez lidí, s krásnou neporušenou přírodou a úchvatně průzračnou vodou… Do té doby, než film vznikl, sem příliš mnoho turistů nezabloudilo. Dnes je tomu docela jinak.

Dnes je souostroví Ko Phi Phi v provincii Krabi učiněnou thajskou celebritou, a to nejen zátoka Ao Maya, na níž se film točil, ale i další místa, která stojí za hřích. Souostroví tvoří celkem šest ostrovů, největším z nich je Phi Phi Don, o hodně menší je Phi Phi Leh. Na dalších čtyřech ostrovech byste našli jen skaliska a hustou vegetaci.

Na větším z ostrovů už dnes najdeme několik báječných plážových resortů a na menší ostrov odsud turisté vyplouvají na výlety, aby si prohlédli zmíněnou pláž Ao Maya. Na ostrově Phi Phi Leh je totiž výstavba zakázána, zřejmě proto, aby mohla být zachována příroda.

Potopte se a lezte!

Samozřejmě ne najednou, ale zvlášť, jedno po druhém. Na Phi Phi se dá lézt po strmých vápencových stěnách – lézt můžete s pomocí lektorů některé ze zdejších agentur. Výhled po okolí si shora jistě vychutnáte. Výbavu si samozřejmě můžete za poplatek půjčit.

Dalším dobrodružstvím, které zde můžete zažít, se odehrává ve vodě. Phi Phi a jeho okolí považují potápěči za velmi okouzlující. Na jednom místě dokonce v hloubce 10 m najdete vrak lodi. A pokud vás neláká vrak, můžete se potápět se žraloky obrovskými. To je teprve adrenalin!

A pláž? Tou nejkrásnější je zřejmě Hat Ayo na jihu ostrova. Tady se přesvědčíte o tom, že v katalozích cestovních kancelářích ani nemusí řádit grafik – průzračná voda, dlouhé krásné pláže a palmy vám připomenou přesně ty obrázky, jaké jste si při výběru dovolené prohlíželi.

Za krásu se platí

 

Phi Phi je hned po Phuketu nejdražší thajskou lokalitou, proto si za zájezd trochu připlatíte. Rozhodně to však stojí za to – a není to jen otřepaná fráze! 

Komentáře