Kam se vydat?

Minigalerie Thajsko

Galerie - Thajsko a letoviska Fotogalerie - Thajsko noční pohled na letoviska Pláže v Thajsku Delikátní Thajské restaurace Útesy a jiné krásy Thajska Skály a příroda v Thajsku Lidé - Matka a dcera, pořízeno v Thajsku

Další články

Je už bezpečné vyrazit do Thajska? Zjistili jsme nejnovější informace ESO Travel na Novinky.cz
Thajsko po povodních nebojuje s krokodýly, ale s fámami, které odrazují turisty...
Kam za divokými party a nočním životem? Poradíme vám ta nejlepší místa ESO Travel na Novinky.cz
Těla svůdných dívek tančí v rytmu hudby, koktejly tečou proudem a o kus dál šumí mořský příboj...
Luxus ve stanu? Zkuste glamping, moderní kempování pro náročné ESO Travel na Novinky.cz
Spát pod stanem má svoje kouzlo. Návrat k přírodě, žádný luxus, jen karimatka a spacák...

Nejkrásnější místa jižního Thajska: Poznejte je!

Přidáno: 14.11.2014 | Autor: redakce

Nejkrásnější místa jižního Thajska: Poznejte je!
Thajsko, to není jen sever s desítkami národních parků a zlatým trojúhelníkem, kde se obchodovalo s opiem, ale i stovky ostrůvků rozesetých při pobřeží jihozápadní části Malajského poloostrova. Pojďte se s námi podívat na ta nejkrásnější místa. Vezmeme vás do zátoky Jamese Bonda i na místo, kde sloni chodí po dvou!
 
V Andamanském moři leží stovky ostrůvků, které rozeseté v modrých vodách vypadají jako malé korálky. Největší popularitě se těší Phuket, Khao Lak, Phi Phi, ale i Ko Lanta, Ko Mook nebo Ko Yao Yai. Na některých z nich je božský klid, na jiných si zase užijete spoustu zábavy. My pro vás vybíráme některé ze zajímavostí.

Show, kde sloni chodí po dvou

Chcete vidět slona, který tancuje na zadních? Pak se vydejte na pláž Kamala Beach, kde se pravidelně odehrává zvířecí show FantaSea Show. Zažít tu můžete třeba představení, během kterého pochodují sloni po dvou, na slonech se tady můžete i projet a nebo si užít vystoupení jiných zvířecích druhů. Pokud byste chtěli raději trochu kultury, pak se vydejte na pláž Patong, která je proslulá právě kulturními vystoupeními.
 
Na přelomu září a října pak v Phuketu probíhá slavný vegetariánský festival, který má ale poněkud zvláštní pravidla. Nedostanete tu žádný alkohol, striktně je tu zakázaný sex a přístup na něj nemají menstruující a těhotné ženy. Vítaní jsou naopak lidé, kteří přijdou s dobrou náladou a v bílém oblečení.
 
Posledním místem, které musíte poznat, je zátoka Phang Nga – se slavným ostrůvkem Jamese Bonda. Tato bizarní skála, která varovně trčí z vln, si zahrála v bondovce Muž se zlatou zbraní.

Khao Lak – po stopách tragédie

Letos v prosinci to bude deset let, co (nejen) Thajsko zasáhla ničivá vlna tsunami. Ve vesničce Bang Nieng na ostrově Khao Lak pak tuto tragédii připomíná muzeum. Seznámíte se tu s příběhy konkrétních lidí – těch, co přežili, i těch, kteří se navždy ztratili pod hladinou – s tím, jak probíhaly záchranné práce i s příběhy zvířat, která neštěstí přežila.

Phi Phi – souostroví pro filmové nadšence

O tom, že se právě na Phi Phi natáčel slavný film Pláž s Leonardem di Capriem, který pohrdal klasickým turismem a který paradoxně odstartoval obrovský zájem ze strany komerčních subjektů o toto souostorív, už byly popsány stohy papíru. Film z roku 2000 se natáčel konkrétně v lokalitách Loh Sama a Maya Baya, které jsou dnes v obležení turistů. Kromě toho se tu pak v roce 2005 natáčel film Stealth s Jessicou Biel v hlavní roli.

Zajímavě nezajímavé Ko Lanta

Thajsko, to nejsou jen obrovská letoviska, ale i ostrůvky, kde si užijete klid. Patří mezi ně i Ko Lanta, souostroví, které turistický ruch zasáhl zatím jen minimálně. A to je dobře! Nejzajímavější je tedy právě to, že tu nic zajímavého a turisty přitahujícího není. A turisté si tak užijí klid – třeba v Jógové oáze.

Komentáře



08.01.2016 18:52
Dobry den, rádi bychom navštívili Thajsko.Thajsko se chystáme navštívit poprvé,chtěli bychom tam strávit 20 dní a navštívit různé místa.např:vodopády,ostrovy ,pláže.Čas nechceme trávit na jednom místě a rádi by jsme měnili i místa pobytu.Můžete nám někdo poradit.