Kam se vydat?

Minigalerie Thajsko

Galerie - Thajsko a letoviska Fotogalerie - Thajsko noční pohled na letoviska Pláže v Thajsku Delikátní Thajské restaurace Útesy a jiné krásy Thajska Skály a příroda v Thajsku Lidé - Matka a dcera, pořízeno v Thajsku

Další články

Je už bezpečné vyrazit do Thajska? Zjistili jsme nejnovější informace ESO Travel na Novinky.cz
Thajsko po povodních nebojuje s krokodýly, ale s fámami, které odrazují turisty...
Kam za divokými party a nočním životem? Poradíme vám ta nejlepší místa ESO Travel na Novinky.cz
Těla svůdných dívek tančí v rytmu hudby, koktejly tečou proudem a o kus dál šumí mořský příboj...
Luxus ve stanu? Zkuste glamping, moderní kempování pro náročné ESO Travel na Novinky.cz
Spát pod stanem má svoje kouzlo. Návrat k přírodě, žádný luxus, jen karimatka a spacák...

Národní park Doi Ithanon: podívejte se na „střechu Thajska“

Přidáno: 07.09.2017 | Autor: Petra Malá

Národní park Doi Ithanon: podívejte se na „střechu Thajska“

Výška nad 2 000 metrů, příjemná teplota během celého roku a kolem hornatý terén. Tak vypadá národní park Doi Ithanon rozkládající se na 482 kilometrech čtverečních. Park je součástí himálajského masivu a nabízí turistům skutečně nádherné scenérie.

Drsný hornatý terén kontrastující se tropickými lesy je pro nás velmi neobvyklý a vábivý. Nechybí tu ani mohutné řeky a skvostné vodopády. Potkat tu můžete pořádné množství zvířat a více než 360 druhů ptáků. Součástí národního parku nejsou jen přírodní krásy, ale i historické památky.

Kdy je nejlepší sem jet?

Nejoblíbenějšími atrakcemi národního parku jsou vodopády Mae Ya a Mae Klang. Nejvíce vody je zde od května do listopadu, proto je nejlepší vydat se sem právě v tomto období. Naskytne se vám podívaná, která skutečně stojí za to.

Na druhou stranu – pokud se zde chcete spíše kochat krásou barevných rostlin, bude lepší, když se sem vypravíte od prosince do února, pro pozorování ptáků je zase nejlepší listopad až březen.

Vydejte se na nezapomenutelný trek!

Kromě pozorování ptáků, rostlin a kochání se nádhernými místy si tu můžete naplánovat parádní vícedenní trek a užít si tenhle kousek Thajska dosyta. Třeba na vrcholku Doi Ithanon můžete spatřit radar a stupu posledního vládce Chiang Mai, jímž byl král Inthawichayanon. Ten si tu své čestné místo vysloužil proto, že se velmi zajímal o zdejší přírodu.

Na trek je nejlepší vydat se s průvodcem, který to tu dobře zná. Program je předem připravený a kromě přechodu vás čeká také jízda na slonech a splavování řeky na bambusovém raftu. Velmi oblíbená je například cesta zvaná Kaew Mae Pan Nature Trail.

Co rozhodně musíte vidět, jsou dvě královské pagody známé jako Phra Mahathat Naphamethanidon a Nophamethanidon. Místo s nádherně udržovaným blízkým okolí má skutečně kouzelného ducha a jistě se vám tu bude líbit.

Rovněž nevynechte ani jeskyni Brichinda. Tato vápencová jeskyně má ohromný vchod, jímž projdete do komory a do věže. Na tohle nádherné místo se dostanete asi za hodinu po odbočení s hlavní silnice. 

Komentáře