Kam se vydat?

Minigalerie Thajsko

Galerie - Thajsko a letoviska Fotogalerie - Thajsko noční pohled na letoviska Pláže v Thajsku Delikátní Thajské restaurace Útesy a jiné krásy Thajska Skály a příroda v Thajsku Lidé - Matka a dcera, pořízeno v Thajsku

Další články

Je už bezpečné vyrazit do Thajska? Zjistili jsme nejnovější informace ESO Travel na Novinky.cz
Thajsko po povodních nebojuje s krokodýly, ale s fámami, které odrazují turisty...
Kam za divokými party a nočním životem? Poradíme vám ta nejlepší místa ESO Travel na Novinky.cz
Těla svůdných dívek tančí v rytmu hudby, koktejly tečou proudem a o kus dál šumí mořský příboj...
Luxus ve stanu? Zkuste glamping, moderní kempování pro náročné ESO Travel na Novinky.cz
Spát pod stanem má svoje kouzlo. Návrat k přírodě, žádný luxus, jen karimatka a spacák...

Mýty a fakta o thajské masáži - znáte je?

Přidáno: 01.07.2013 | Autor: Redakce

Mýty a fakta o thajské masáži - znáte je?
Říká se jí jóga pro líné a dost často je neprávem označovaná za velice bolestivou aktivitu, která má k relaxaci daleko. Nenechte se ale mýlit – správně provedená thajská masáž je celkem příjemný zážitek, jehož dozvuky na svém těle cítíte ještě několik dní.
 
Nebudeme si nalhávat, že je thajská masáž jen další z řady klasických masáží – to ani náhodou. na rozdíl od jiných typů masáží se neprovádí na klasickém masážním lehátku, ale na podlaze – to proto, že je rozsah protahovacích cviků velmi široký – a na lehátky by tedy proveden být nemohl. Cvičí se přímo na zemi, na měkké podložce.
 

Nechte proudit Pránu

 
Jiné označení thajské masáže mluví o takzvané „jógové masáži“, která v sobě snoubí prvky akupresury a právě jógy. Princip celé masáže je postavený na působení na energetické dráhy a tlakové body na nich. Podle indického učení, ze kterého de facto thajská masáž vychází, je v našem těle několik desítek tisíc energetických drah, kterými proudí takzvaná Prána, životní energie. 
 
Deset nejdůležitějších drah se pak označuje spojením „deset Senů“ a právě na ně se masér zaměřuje. Stlačováním uvolňuje energetické blokády a dává Práně opět možnost proudit v plném rozsahu. 
 
„Opravdová“ thajská masáž, tedy rozhodně ne ta, které se dočkáte v masových masážních slaonech v centrech českých měst, ale ta, kterou si můžete dopřát v kvalitních masérských salonech u nás a hlavně v Thajsku, je velmi náročná na čas. Uvádí se, že kompletní masáž, při které masér dodrží kompletní postup, trvá minimálně tři hodiny. Jejím cílem je totiž i zklidnění mysli. Absolutní minimum, které byste si měli při thajské masáži dopřát je tak hodina a půl.
 

Začíná se modlitbou

 
Samotná masáž pak začíná modlitbou maséra, následuje jemné stlačování akupresurních bodů a po něm přijde protahování s jógové asány. Tady už masér používá k práci celé tělo – včetně loktů a chodidel.
 
Správně prováděná thajská masáž by nicméně neměla být výrazně bolestivá. Ano, budete cítit možná nepříjemný tlak, vaše zkrácené šlachy a vazy budou protestovat, ve výsledku se vám ale nesmírně uleví.
 
Po správně provedené thajské masáži budete mít perfektně uvolněná záda i zbytek těla, přestane vás bolet hlava a za krkem, zmizí (alespoň na čas) stres, strach a nepříjemné pocity spojené s každodenním fungováním.  Zlepšit by se měla i imunita, zmizet by mělo celkové vyčerpání. 
 
A pokud vás problematika thajských masáží zajímá víc, pak vězte, že můžete vyrazit i na tematický zájezd. V jeho průběhu se několik hodin denně věnujete pochopení filosofie thajských masáží i jejich nácviku, zbytek dne potom máte volno.

Komentáře