Kam se vydat?

Minigalerie Thajsko

Galerie - Thajsko a letoviska Fotogalerie - Thajsko noční pohled na letoviska Pláže v Thajsku Delikátní Thajské restaurace Útesy a jiné krásy Thajska Skály a příroda v Thajsku Lidé - Matka a dcera, pořízeno v Thajsku

Další články

Je už bezpečné vyrazit do Thajska? Zjistili jsme nejnovější informace ESO Travel na Novinky.cz
Thajsko po povodních nebojuje s krokodýly, ale s fámami, které odrazují turisty...
Kam za divokými party a nočním životem? Poradíme vám ta nejlepší místa ESO Travel na Novinky.cz
Těla svůdných dívek tančí v rytmu hudby, koktejly tečou proudem a o kus dál šumí mořský příboj...
Luxus ve stanu? Zkuste glamping, moderní kempování pro náročné ESO Travel na Novinky.cz
Spát pod stanem má svoje kouzlo. Návrat k přírodě, žádný luxus, jen karimatka a spacák...

Kuřecí pařátky, smažený hmyz: Ochutnejte thajskou kuchyni!

Přidáno: 15.02.2013 | Autor: Redakce

Kuřecí pařátky, smažený hmyz: Ochutnejte thajskou kuchyni!

Když jedete do Thajska, musíte vyzkoušet alespoň něco z místní kuchyně. Všechno nejspíš nezvládnete, nicméně určitě vyzkoušejte fritované nudle, ostrou polévku, nebo papaya salat. A pokud máte dosti odvahy, můžete sáhnout i po pytlíku smaženého hmyzu.
 
Thajská kuchyně je zdravá a dietní – to na úvod. Z velké části staví na zelenině a na bílém, netučném mase. Vepřové, nebo hovězí najdete na jídelníčcích jen v minimální míře. Ono je to celkem logické – příprava většiny thajských jídel je rychlá a hovězí a vepřové maso se nestihne dostatečně prohřát a provařit a zůstává tuhé. Nedávejte si ho tedy ani v případě, že ho někde na jídelníčku najdete.
 

Co nepálí, není zdravé! 

 
Co dalšího se dá o thajské kuchyni říci? Je pestrá, je jednoduchá a je také velmi kořeněná. Místní se velmi často řídí heslem o tom, že co nepálí, není zdravé.  Mimochodem – Thajsko je zároveň největším vývozcem chilli na světě. Pokud tedy v restauraci narazíte na označení „very hot“, pak si konzumaci takového pokrmu dobře rozmyslete. Protože bude opravdu, ale OPRAVDU HODNĚ pálit.
 
V Thajsku se – hlavně večer – jí a konzumuje přímo na ulicích. jen se setmí, vznikají tu improvizovaná bistra a kuchyňky přímo na chodnících. A dát si takto můžete i oblíbené fritované nudle. Názory na to, jestli vás poté nestihnou střevní potíže, se různí. Převažuje ale názor, že by se vám a vašemu žaludku po zkonzumování jedné porce nic stát nemělo. 
 

Drůbeží pařátek na potenci 

 
Typickou thajskou pochutinou jsou potom drůbeží pařátky. Podle Thajců jsou prý výborným prostředkem na zlepšení potence. Dát si je tady můžete třeba v polévce, nebo jako pochutinu napíchané na špejli a ofritované v oleji. 
 
Smažené v oleji tu ostatně často nabízejí i nejrůznější druhy hmyzu – od červů po kobylky. Naservírují vám je buď klasicky na talíř, případně si je můžete nechat na ulici nasypat do papírového kornoutku a chroupat je jako bramborové lupínky, případně i s nějakou omáčkou.

Komentáře