Kam se vydat?

Minigalerie Thajsko

Galerie - Thajsko a letoviska Fotogalerie - Thajsko noční pohled na letoviska Pláže v Thajsku Delikátní Thajské restaurace Útesy a jiné krásy Thajska Skály a příroda v Thajsku Lidé - Matka a dcera, pořízeno v Thajsku

Další články

Je už bezpečné vyrazit do Thajska? Zjistili jsme nejnovější informace ESO Travel na Novinky.cz
Thajsko po povodních nebojuje s krokodýly, ale s fámami, které odrazují turisty...
Kam za divokými party a nočním životem? Poradíme vám ta nejlepší místa ESO Travel na Novinky.cz
Těla svůdných dívek tančí v rytmu hudby, koktejly tečou proudem a o kus dál šumí mořský příboj...
Luxus ve stanu? Zkuste glamping, moderní kempování pro náročné ESO Travel na Novinky.cz
Spát pod stanem má svoje kouzlo. Návrat k přírodě, žádný luxus, jen karimatka a spacák...

Ko Tao – zapomenutý thajský ráj, který okupovali piráti

Přidáno: 07.05.2013 | Autor: Redakce

Ko Tao – zapomenutý thajský ráj, který okupovali piráti
Ostrov Ko Tao není žádný obr. Spíš naopak. Tento prcek má pouhých dvacet kilometrů čtverečních a najít ho na mapě členitého thajského pobřeží není pro neznalého člověka zrovna snadný úkol. Hledejte ho na jihu – ostrovu Ko Tao se říká perla jižního Thajska.
 
Narazit na něj můžete i pod označením „želví ostrov“. Jednak proto, že ostrov svým tvarem želvu skutečně připomíná, jednak proto, že na jeho pláže pravidelně připlouvají želvy a kladou tu vajíčka. Vzhledem k tomu, že Ko Tao ještě téměř nezasáhl turistický boom je tedy mnohem pravděpodobnější, že rozšlápnete želví vejce, než něčí sluneční brýle. 

Ko Tao – potápěčů ráj

O ostrově Ko Tao jste určitě slyšeli, pokud se zajímáte o potápění. Jde totiž o jednu z nejlepších lokalit pro potápění v Thajsku. Obrovská druhová pestrost, krásné a neponičené korály a viditelnost často i na několik desítek metrů – to jsou důvody, proč se jezdí za ponory právě sem. Nezbývá než doufat, že počty turistů nebudou dál raketově narůstat, pak by totiž mohlo Ko Tao na svou rostoucí popularitu doplatit – podobně jako kdysi panenské souostroví Phi Phi.
 
Hodit by se vám mohla i informace o tom, že potápěči, kteří sem přicestují, se dočkají i slevy na ubytování. A částka to není zanedbatelná – některé hotely vám strhnou i 40 % z původní ceny.

Ko Tao - bývalá bašta pirátů

Ko Tao má dnes zhruba 5000 stálých obyvatel, kteří žijí ale spíše při pobřeží. Nitro ostrova totiž pokrývá pořádně hustá džungle. Mimochodem – ta kdysi bývala útočištěm a úkrytem zdejších pirátů. Bát se ale nemusíte – dnes už tady žádní nejsou.
 
Pláž má ostrov jen jednu. Jmenuje se Sairee, obtáčí ho kolem dokola a logicky je tedy i nejdelší pláží na ostrově. Pokud toužíte po přítomnosti dalších lidí a po plážovém servisu, pak deku rozložte na západě nebo jihu ostrova, sever a východ je pak téměř liduprázdný a je velmi snadné tu objevit zátoku neb o plážičku, kde budete úplně sami.
 
Ko Tao leží asi 60 kilometrů od turisticky exponovaného Ko Samui, dostat se na něj můžete jen trajektem. ten zakotví ve vesničce Mae Hat, která je vstupní branou do jednoho z posledních thajských rájů.

Komentáře