Kam se vydat?

Minigalerie Thajsko

Galerie - Thajsko a letoviska Fotogalerie - Thajsko noční pohled na letoviska Pláže v Thajsku Delikátní Thajské restaurace Útesy a jiné krásy Thajska Skály a příroda v Thajsku Lidé - Matka a dcera, pořízeno v Thajsku

Další články

Je už bezpečné vyrazit do Thajska? Zjistili jsme nejnovější informace ESO Travel na Novinky.cz
Thajsko po povodních nebojuje s krokodýly, ale s fámami, které odrazují turisty...
Kam za divokými party a nočním životem? Poradíme vám ta nejlepší místa ESO Travel na Novinky.cz
Těla svůdných dívek tančí v rytmu hudby, koktejly tečou proudem a o kus dál šumí mořský příboj...
Luxus ve stanu? Zkuste glamping, moderní kempování pro náročné ESO Travel na Novinky.cz
Spát pod stanem má svoje kouzlo. Návrat k přírodě, žádný luxus, jen karimatka a spacák...

Ko Lanta: téměř nedotčený ráj s jedním z nejkrásnějších moří na světě

Přidáno: 20.05.2016 | Autor: Petra Malá

Ko Lanta: téměř nedotčený ráj s jedním z nejkrásnějších moří na světě

Až do konce 90. let bylo souostroví Ko Lanta bez elektřiny a bez oficiálního spojení se světem nedaleko. Díky tomu si zachovalo hodně ze svého původního rázu, který dnes nabízí úžasnou dovolenou turistům z celého světa.

Ko Lanta je vynikajícím kompromisem mezi těmi největšími a nejnavštěvovanějšími letovisky a naopak malými plážemi na thajských ostrovech a ostrůvcích.

Co je Ko Lanta?

Toto souostroví tvoří 50 ostrovů v provincii Krabi v Andamanském moři, které se pyšní průzračnou vodou. Největší z ostrovů se jmenuje Ko Lanta Yai, žije na něm asi 20 000 stálých obyvatel a právě sem se uchyluje většina turistů, kteří se na souostroví vydají.

Od října do dubna je na Ko Lanta turistická špička a nepředstavitelně to tu žije. Naopak ve zbytku roku je pobyt vhodný pro ty, kteří si chtějí užít dovolenou v maximálním klidu s minimálním počtem turistů kolem. Zatímco turisté využívají resortů na severním a západním pobřeží, jih je turismem takřka nedotčený.

Kam se na Ko Lanta vypravit?

Na souostroví je spousta krásných míst a některá byste opravdu měli navštívit, abyste viděli to nejkrásnější, co se dá.

Nejlepší pláží celého souostroví je pláž Hat Khlong Dao na západě hlavního ostrova. Měří několik kilometrů, je tu požehnaně turistů a večer to tu pěkně žije. Pro suvenýry určitě zamiřte do Ban Ko Lanta, vesnice o několika stovkách domů. V Domě kočovníků pořídíte památky z cest pro sebe i pro své blízké.

Dalším nádherným místem je vesnička Ao Mai Pai, kde najdete i stejnojmenný úchvatný vodopád. Vychutnat si zde můžete soukromí a ničím nerušené zážitky. Neméně dobrou volbou je návštěva mořského národního parku Mu Ko Lanta, který od roku 1990 ochraňuje 15 ostrůvků a část hlavního ostrova. 

Komentáře