Kam se vydat?

Minigalerie Thajsko

Galerie - Thajsko a letoviska Fotogalerie - Thajsko noční pohled na letoviska Pláže v Thajsku Delikátní Thajské restaurace Útesy a jiné krásy Thajska Skály a příroda v Thajsku Lidé - Matka a dcera, pořízeno v Thajsku

Další články

Je už bezpečné vyrazit do Thajska? Zjistili jsme nejnovější informace ESO Travel na Novinky.cz
Thajsko po povodních nebojuje s krokodýly, ale s fámami, které odrazují turisty...
Kam za divokými party a nočním životem? Poradíme vám ta nejlepší místa ESO Travel na Novinky.cz
Těla svůdných dívek tančí v rytmu hudby, koktejly tečou proudem a o kus dál šumí mořský příboj...
Luxus ve stanu? Zkuste glamping, moderní kempování pro náročné ESO Travel na Novinky.cz
Spát pod stanem má svoje kouzlo. Návrat k přírodě, žádný luxus, jen karimatka a spacák...

Ko Chang – ostrov, který vypadá jako ležící slon

Přidáno: 25.04.2013 | Autor: Redakce

Ko Chang – ostrov, který vypadá jako ležící slon
Rádi byste vyrazili do Thajska, ale nechcete vyrazit někam, kde je hlava na hlavě a turistů je tolik, že se thajská kultura a atmosféra naprosto vytrácí? Vydejte se na souostroví Ko Chang!
 
Ko Chang – to je asi padesátka ostrovů a ostrůvků blízko thajského pobřeží. Většina z nich je neobydlená, velká část pokrytá neprostupnými pralesy a hlubokou zelení. Najde se tu ale pár výjimek – a na nich jsou v pohádkových zátokách ukryté romantické resorty, ve kterých si člověk připadá jako novodobý Robinson.
 
Klid, minimum turistů a zelená džungle dělá ze souostroví Ko Chang ráj baťůžkářů a nezávislých cestovatelů. Hlavní sezona tady začíná v listopadu a trvá až do dubna, počasí je v tento čas téměř ideální. A navíc se tu na rozdíl od velkých thajských resortů dočkáte ještě pořád i autentické thajské atmosféry.
 
Souostroví Ko Chang (včetně hlavního stejnojmenného ostrova) je součástí mořského národního parku. Na jednu stranu se tedy připravte až na téměř kýčovité scenérie, na stranu druhou ale i na vstupní poplatek právě za vstup do parku, který tady po vás budou vyžadovat hned po příjezdu. A je úplně jedno, že se nemíníte vzdálit dál než padesát kilometrů od hotelového bazénu.
 
Vzhledem k poloze v národním parku navíc na celém souostroví donedávna platil přísný zákaz jakékoli výstavby. Ostatně právě ten byl jedním z důvodů, proč ještě dnes Ko Chang odolává masivnímu turistickému ruchu. Před pár lety ho ale thajská vláda zrušila, a tak už i tady rostou nové moderní resorty.
 
Nejvíce jich je na západním pobřeží hlavního ostrova Ko Chang, kde probíhá v posledních letech obrovský stavební boom. A leží tady i pláž Hat Sai Khao, pás pobřeží s bílým pískem, restauracemi, bary, potápěčskými školami a bungalovy – ty jsou tu z přírodních materiálů, aby nenarušovaly ráz a atmosféru místa.
 
Pláži  Hat Sai Khao se jinak také říká „Bílé písky“ a rozhodně by se na ní měl vydat každý, kdo si chce užít noční život v Thajsku. Každý večer to tu totiž pořádně ožívá.
 
Co dalšího podniknout? Vyrazit tu můžete na trek do džungle, po svých, nebo na hřbetu slona. V místní zeleni se totiž ukrývají krásné vodopády. A zážitek je na Ko Chang i potápění. Okolí ostrovů je totiž na rozdíl od jiných thajských lokalit klidné, čisté a nepřeplněné. A pozorovat se tu prý dají barakudy, rejnoci i desítky druhů korálů – které jsou absolutně neporušené.

Komentáře