Kam se vydat?

Minigalerie Thajsko

Galerie - Thajsko a letoviska Fotogalerie - Thajsko noční pohled na letoviska Pláže v Thajsku Delikátní Thajské restaurace Útesy a jiné krásy Thajska Skály a příroda v Thajsku Lidé - Matka a dcera, pořízeno v Thajsku

Další články

Je už bezpečné vyrazit do Thajska? Zjistili jsme nejnovější informace ESO Travel na Novinky.cz
Thajsko po povodních nebojuje s krokodýly, ale s fámami, které odrazují turisty...
Kam za divokými party a nočním životem? Poradíme vám ta nejlepší místa ESO Travel na Novinky.cz
Těla svůdných dívek tančí v rytmu hudby, koktejly tečou proudem a o kus dál šumí mořský příboj...
Luxus ve stanu? Zkuste glamping, moderní kempování pro náročné ESO Travel na Novinky.cz
Spát pod stanem má svoje kouzlo. Návrat k přírodě, žádný luxus, jen karimatka a spacák...

Khao Lak – letovisko na samotě s lodí uprostřed džungle

Přidáno: 19.11.2013 | Autor: Redakce

Khao Lak – letovisko na samotě s lodí uprostřed džungle
„Sedí“ v zeleni kousek od silnice a nedá se přehlédnout. Loď 813 Tor vypadá zhruba dva kilometry od mořského pobřeží značně nepatřičně. A neznalé turisty pak překvapí i květiny, které se kolem ní kupí. O co jde? O památník takzvané vánoční tsunami, která přes oblast Khao Lak přešla v roce 2004.
 
Loď sem tehdy zanesla mohutná vlna, která oblast Khao Lak také zpustošila. Oblast, která před tsunami patřila k nejrychleji se rozvíjejícím oblastem Thajska, musela po této katastrofě začít se vším od úplného začátku. Nicméně dnes byste nepoznali, že tu před necelými deseti lety došlo k takové tragédii.

Khao Lak – letovisko na samotě

Aktuálně je v oblasti Khao Lak, která zahrnuje zhruba patnáctikilometrový pás pobřeží s centrem ve vesničce Bang La On, asi čtyři tisíce hotelových pokojů. Dost na to, aby tu turistický ruch opět živil podstatnou část populace, málo na to, aby byly zdejší pláže přeplněné. V oblasti Khao Lak si užijete klid a pohodu. Ne nadarmo se letovisku Khao Lak přezdívá „letovisko na samotě“.
 
Noční život je tady spíše poklidný a zajišťují ho z velké části hotelové resorty prostřednictvím animačních programů. A pozor – také nečekejte vysoké a neosobní budovy, protože místní vyhláška zakazuje stavbu budov vyšších než je průměrně vzrostlá palma. Obvykle tu tedy turisté bydlí v příjemných přízemních bungalovech.

Bang La On – srdce Khao Lak

Nejživějším místem celé oblasti, srdcem Khao Lak, je vesnička Bang La On – tady je na plážích nejvíce živo, tady je největší koncentrace barů, restaurací a bister, sem se chodí večer bavit velká část mladých. A velmi často jde o Evropany. Khao Lak je totiž velmi oblíbené mezi Brity a Skandinávci. 
 
Khao Lak přeje romantikům. Stejně tak ale i potápěčům a vyznavačům šnorchlování. Není problém domluvit se tady na výletě lodí a spojit ho s potápěním. V Khao Lak je také sloní tábor, kde je možné se zúčastnit třeba koupání slonů nebo hadí, případně opičí show.
 
Největším bohatstvím Khao Lak je příroda, která ho obklopuje. Není divu, celá oblast je součástí stejnojmenného národního parku a pokud se ke Khao Lak přibližujete po moři, pak nejprve spatříte mohutný stálezelený les a až poté pás bělostných pláží, které leží na pobřeží.

Komentáře