Kam se vydat?

Minigalerie Thajsko

Galerie - Thajsko a letoviska Fotogalerie - Thajsko noční pohled na letoviska Pláže v Thajsku Delikátní Thajské restaurace Útesy a jiné krásy Thajska Skály a příroda v Thajsku Lidé - Matka a dcera, pořízeno v Thajsku

Další články

Je už bezpečné vyrazit do Thajska? Zjistili jsme nejnovější informace ESO Travel na Novinky.cz
Thajsko po povodních nebojuje s krokodýly, ale s fámami, které odrazují turisty...
Kam za divokými party a nočním životem? Poradíme vám ta nejlepší místa ESO Travel na Novinky.cz
Těla svůdných dívek tančí v rytmu hudby, koktejly tečou proudem a o kus dál šumí mořský příboj...
Luxus ve stanu? Zkuste glamping, moderní kempování pro náročné ESO Travel na Novinky.cz
Spát pod stanem má svoje kouzlo. Návrat k přírodě, žádný luxus, jen karimatka a spacák...

Co vidět v Sukhothai a proč stojí za návštěvu?

Přidáno: 17.09.2018 | Autor: Vendula Vrablová

Co vidět v Sukhothai a proč stojí za návštěvu?

Cestujete po Thajsku nebo ho v nejbližší době plánujete navštívit? Pak by vaše kroky měly vést do města Sukhothai, což v překladu znamená "Úsvit štěstí". Město bylo založeno roku 1238 a od svého založení je považováno za první hlavní města thajské říše a jedno z nejvýznamnějších míst severního Thajska. Co všechno tady uvidíte a co si nesmíte nechat ujít?

Národní muzeum Ramkhamhaeng

Muzeum Ramkhamhaeng bylo postaveno v roce 1960 a slavnostně otevřeno 25. 1. 1964. V jeho útrobách najdete dary z chrámu Wat Ratchathani a umělecké předměty vykopané v Sukhothai a okolních provinciích. Do muzea můžete zamířit denně od 9.00 do 16.00 hod. Vstupné stojí 100,- THB.

Historický park Sukhothai

Zhruba dvanáct kilometrů od centra města najdete historický park Sukhothai. Na co všechno se můžete těšit? Prohlédnout si můžete zříceniny královského paláce, buddhistické chrámy, městské brány, zdi, vodní příkopy, náspy, kanály, jezírka a vodní přehradí systém, který byl magickým a duchovním centrem království. Park je otevřen denně od 8.30 do 16.30 hod. a vstupné sem činí 200,- THB.

Přečtěte si také: Ko Lanta - vítejte v turistickém ráji, odkud nebudete chtít zpět do reality 

Chrámy Wat Sa Si, Wat Mai, Wat Sri Chum a Wat Mahathat

Chrám Wat Sa Si byl původně vyčleněn pouze pro budoucí mnichy, dnes sem můžou i turisté. Wat Mai je postavený v Ayutthajském stylu. Jeho hlavní svatyní je cihlový viharn. V dřívějších donách zde byla nalezena bronzová socha Buddhy, která je nyní uschována v muzeu Ramkhamhaeng. Chrám Wat Sri Chum (chrám mluvícího Buddhy) byl určen k povzbuzení vojska. Posledním chrámem je Wat Mahathat, který byl považován za hlavní královský chrám, kolem něhož je rozmístěno 240 menších pagod.

Komentáře