Kam se vydat?

Minigalerie Thajsko

Galerie - Thajsko a letoviska Fotogalerie - Thajsko noční pohled na letoviska Pláže v Thajsku Delikátní Thajské restaurace Útesy a jiné krásy Thajska Skály a příroda v Thajsku Lidé - Matka a dcera, pořízeno v Thajsku

Další články

Je už bezpečné vyrazit do Thajska? Zjistili jsme nejnovější informace ESO Travel na Novinky.cz
Thajsko po povodních nebojuje s krokodýly, ale s fámami, které odrazují turisty...
Kam za divokými party a nočním životem? Poradíme vám ta nejlepší místa ESO Travel na Novinky.cz
Těla svůdných dívek tančí v rytmu hudby, koktejly tečou proudem a o kus dál šumí mořský příboj...
Luxus ve stanu? Zkuste glamping, moderní kempování pro náročné ESO Travel na Novinky.cz
Spát pod stanem má svoje kouzlo. Návrat k přírodě, žádný luxus, jen karimatka a spacák...

5 věcí, které potřebujete vědět o souostroví Ko chang

Přidáno: 03.08.2017 | Autor: Petra Malá

5 věcí, které potřebujete vědět o souostroví Ko chang

Chystáte se na báječnou dovolenou v Thajsku? Potom máte možná namířeno na souostroví Ko chang. V tom případě si držte klobouky a odstartujte poznávání už teď – v následujících řádcích se dozvíte 5 dost důležitých věcí!

1. Ko chang je spíš neobydlený

Souostroví Ko chang se skládá asi z 50 ostrovů a ostrůvků, z nichž je drtivá většina neobydlená. Tvoří je tak jen opuštěné zátoky a neprostupná džungle. Turisty je možné potkat – a zřejmě se k nim brzy zařadíte i vy – na třech velkých ostrovech. Na nich totiž padl zákaz výstavby, proto zde mohou už roky vznikat ubytovací kapacity, které turisty hostí.

2. Ko chang hlavně od podzimu do jara

Na Ko chang je ideální se vydat od listopadu do dubna, kdy je tu slunečno, panují vysoké teploty a jsou zde ideální podmínky jak pro pobytovou, tak pro poznávací dovolenou.

3. Pláže, které vám vezmou dech

Tak ty jsou na Ko chang hned čtyři a neprohloupíte, když každou z nich okusíte. Hat Tha Nan je rájem baťůžkářů a dobrodruhů, nezávislých cestovatelů a milovníků klidu. Ten tu skutečně bývá, proto se tomuto koutu říká Osamělá zátoka.

Další je Hai Sai Khao, kterou možná najdete jako „Bílé písky“. Jde o hlavní turistickou tepnu, právě tady je spousta možností ubytování a žije to tu. V severní části zase najdete North Klong Prao, kde si užijete ideální mix klidu i zábavy. A nakonec klasika Klong Kloi nebo Bangbao – tady najdete bílý písek, kokosové palmy a azurové moře. Prostě ráj.

4. Projeďte se na slonovi

K jedné z nejoblíbenějších aktivit v této destinaci patří trek na slonech. Zkrátka se jen usadíte na jeho hřbet a necháte se svézt. Na ostrově je také stanice se starými a nemocnými slony, o něž si můžete vyzkoušet na chvíli pečovat.

5. Vyjeďte si na lodi

Aby byla vaše návštěva dokonalá, přidejte se ke skupince, která si udělá výlet po moři. Ten je zpravidla spojen s koupáním v azurové vodě, s rybařením nebo šnorchlováním.

Už se na Ko chang těšíte?

Komentáře