Kam se vydat?

Minigalerie Thajsko

Galerie - Thajsko a letoviska Fotogalerie - Thajsko noční pohled na letoviska Pláže v Thajsku Delikátní Thajské restaurace Útesy a jiné krásy Thajska Skály a příroda v Thajsku Lidé - Matka a dcera, pořízeno v Thajsku

Další články

Je už bezpečné vyrazit do Thajska? Zjistili jsme nejnovější informace ESO Travel na Novinky.cz
Thajsko po povodních nebojuje s krokodýly, ale s fámami, které odrazují turisty...
Kam za divokými party a nočním životem? Poradíme vám ta nejlepší místa ESO Travel na Novinky.cz
Těla svůdných dívek tančí v rytmu hudby, koktejly tečou proudem a o kus dál šumí mořský příboj...
Luxus ve stanu? Zkuste glamping, moderní kempování pro náročné ESO Travel na Novinky.cz
Spát pod stanem má svoje kouzlo. Návrat k přírodě, žádný luxus, jen karimatka a spacák...

Sport

Není divu, že se Thajsko stalo díky nejkrásnějším vodám Dálného východu rájem milovníků pláží. Pokud vás omrzí opalování, můžete se směle věnovat mnoha dalším činnostem. Na plážích si můžete pronajmout čluny, surfy, šlapadla i vodní skútry. Rybaření se jako sport rozšířilo v Thajsku teprve nedávno, ale v současnosti se z Bang Saray stala jakási hlavní bašta tohoto sportu, přestože nejlepší úlovky žraloků a dalších velkých ryb si připisují na vrub rybářští specialisté v Pattayi.

Kam se vydat :

Rybaření

Pokud však chcete strávit den odpočinkem na palubě s prutem a návnadou na makrely, dravé kajmanky nebo papouščí ryby, lze to lehce zařídit. Podmínky pro potápění jsou obzvláště dobré kolem Ko Tao a dalších ostrovů, stejně tak dobře se ovšem můžete ponořit pod hladinu v každém větším letovisku, kde jsou k dispozici i kurzy potápění. Pokud to myslíte skutečně vážně, můžete to během pětidenního kurzu dotáhnout ze začátečníka až na potápěče s mezinárodním certifikátem.

potápění v zálivu phang ngha

Vodní sporty, golf

Příznivci vodního lyžování nalez nou potřebné vybavení a výkonné čluny na všech oblíbených plážích. Pokud dáváte přednost raději pevné půdě pod nohama, zjistíte, že Thajsko v poslední době žije golfem. Obzvlášť dobrým místem je pro golfisty Hua Hin. Potápění v zálivu Phan Nga.

V severních horských oblastech je stále populárnější trekking. Při týdenní výpravě obvykle dostanete tři jídla denně a je vám k dispozici základní campingové vybavení. Nejlepší základnou pro tuto aktivitu je město Mae Hong Son, kde najdete bezpočet cestovních kanceláří, které nabízejí takové výpravy v dopro vodu kvalifikovaných průvodců.

Aktivity pro děti

Thajsko není příliš dobrým místem pro zájezdy s dětmi. Nebudou patrně nejlépe snášet horké podnebí a při návštěvě chrámů a obdivování thajské architektury asi taky žádné dítě dlouho nevydrží. Co se týče aktivit vhodných pro děti, nelépe je na tom Chiang Mai. Na sloní farmě Maesa (Maesa Elephant Camp) v údolí Mae Rim, kterou najdete 30 kilometrů od města, se mohou děti poučit o životě slonů a dokonce se na nich i projet.