Kam se vydat?

Minigalerie Thajsko

Galerie - Thajsko a letoviska Fotogalerie - Thajsko noční pohled na letoviska Pláže v Thajsku Delikátní Thajské restaurace Útesy a jiné krásy Thajska Skály a příroda v Thajsku Lidé - Matka a dcera, pořízeno v Thajsku

Další články

Je už bezpečné vyrazit do Thajska? Zjistili jsme nejnovější informace ESO Travel na Novinky.cz
Thajsko po povodních nebojuje s krokodýly, ale s fámami, které odrazují turisty...
Kam za divokými party a nočním životem? Poradíme vám ta nejlepší místa ESO Travel na Novinky.cz
Těla svůdných dívek tančí v rytmu hudby, koktejly tečou proudem a o kus dál šumí mořský příboj...
Luxus ve stanu? Zkuste glamping, moderní kempování pro náročné ESO Travel na Novinky.cz
Spát pod stanem má svoje kouzlo. Návrat k přírodě, žádný luxus, jen karimatka a spacák...

Tarutao: příjemná povinnost pro potápěče čeká na jihu Thajska

Přidáno: 22.05.2017 | Autor: Petra Malá

Tarutao: příjemná povinnost pro potápěče čeká na jihu Thajska

Patříte k vášnivým potápěčům a chcete se vydat do Thajska? Nezapomeňte navštívit Tarutao, hotový potápěčský ráj. Na pobyt ve zdejších vodách budete ještě dlouho a s nadšením vzpomínat.

Souostroví Tarutao má několik neobydlených ostrůvků, které budou lákat dobrodružné povahy k jejich prozkoumání, potápěči zase ocení, že patří k nejjižnějšímu thajskému mořskému parku. Potápěčské školy a resorty jsou tu k dispozici komukoli, takže se do podvodního ráje může vydat pokročilý, ale úplný začátečník.

Veškerou civilizaci najdete na ostrůvku Koh Lipe. Civilizací pochopitelně myslíme restaurace, ubytování, potápěčské školy či obchody. Písčité pláže po stranách a příjemně porostlé vnitrozemí dělá z ostrova skutečný ráj na zemi. Těm, kteří si sem jedou především odpočinout, udělají radost tři pláže – nejklidnější Sunset Beach ležící na západě ostrova, Sunrise Beach s množstvím levných bungalovů na východě a Pattaya na jihu – na té je pořádně rušno ve dne i v noci v resortech i v restauracích a barech mimo ně.

Kam za potápěním?

Na ostrově Koh Lipe je několik potápěčských lokalit, které musíte jako vášniví potápěči prozkoumat. První je Stonehenge nacházející se jen pár minut cesty lodí od Sunrise Beach. Malý ostrůvek s bujnou vegetací tu má dva společníky – kamenné sloupy rovněž porostlé nejrůznější flórou.

Druhým místem je Yong Hua Shipwreck na západě ostrova. Tady se od roku 1996 nachází v hloubce 26-40 metrů vrak rybářské lodi. Pozor si v těchto místech dávejte na proudy, které vám mohou ztížit objevování podmořského světa.

Do třetice všeho dobrého nesmí chybět Koh Bu Tang, ostrov vzdálený asi půl hodiny jízdy. V jeho blízkosti se nachází ostrůvek Koh Lokoi, který nabízí neuvěřitelných 37 hektarů korálových porostů k obdivování. 

Komentáře