Kam se vydat?

Minigalerie Thajsko

Galerie - Thajsko a letoviska Fotogalerie - Thajsko noční pohled na letoviska Pláže v Thajsku Delikátní Thajské restaurace Útesy a jiné krásy Thajska Skály a příroda v Thajsku Lidé - Matka a dcera, pořízeno v Thajsku

Další články

Je už bezpečné vyrazit do Thajska? Zjistili jsme nejnovější informace ESO Travel na Novinky.cz
Thajsko po povodních nebojuje s krokodýly, ale s fámami, které odrazují turisty...
Kam za divokými party a nočním životem? Poradíme vám ta nejlepší místa ESO Travel na Novinky.cz
Těla svůdných dívek tančí v rytmu hudby, koktejly tečou proudem a o kus dál šumí mořský příboj...
Luxus ve stanu? Zkuste glamping, moderní kempování pro náročné ESO Travel na Novinky.cz
Spát pod stanem má svoje kouzlo. Návrat k přírodě, žádný luxus, jen karimatka a spacák...

Sukhumvit Road: projděte se po nejdelší ulici na světě!

Přidáno: 15.10.2017 | Autor: Petra Malá

Sukhumvit Road: projděte se po nejdelší ulici na světě!

Celou ji během své dovolené v Thajsku asi neprojdete, ale i kousek stojí za ten pocit, že jste šli po ulici, která je nejen nejdelší v Thajsku, ale rovnou na celém světě. V následujících řádcích bude řeč o Sukhumvit Road.

Tato světoznámá ulice se nachází v té nejmodernější turistická část Bangkoku. Právě v hlavním městě Thajska měří 8 kilometrů, jen s několika křižovatkami. Vedou z ní jen slepé uličky zvané soi. Dohromady měří asi 400 kilometrů, protože se za městem táhne podél východního pobřeží Thajska, prochází Pattayou a končí až u kambodžských hranic.

Mezi soi 3 a 21 najdete turisticky nejvyhledávanější oblast, dále s vyššími čísly jsou pak spíše obydlí stálých obyvatel, a to i cizinců, kteří tu setrvávají delší dobu. Kolem soi 33 je spousta obchodů, obchodních domů, restaurací a jiných podniků, které utvářejí atmosféru Bangkoku.  

Nakupujte od pěti do půlnoci

Součástí Sukhumvit Road je spousta obchodů, ale poněkud z nich vyčnívá Sukhumvit Road Street Market, pouliční trh otevírající se nakupujícím v pět hodin odpoledne. Až do půlnoci tu máte možnost sehnat levně oblečení, hodinky a spoustu dalších věcí, které udělají radost coby suvenýry vám, ale třeba i vašim blízkým doma. 

Komentáře