Kam se vydat?

Minigalerie Thajsko

Galerie - Thajsko a letoviska Fotogalerie - Thajsko noční pohled na letoviska Pláže v Thajsku Delikátní Thajské restaurace Útesy a jiné krásy Thajska Skály a příroda v Thajsku Lidé - Matka a dcera, pořízeno v Thajsku

Další články

Je už bezpečné vyrazit do Thajska? Zjistili jsme nejnovější informace ESO Travel na Novinky.cz
Thajsko po povodních nebojuje s krokodýly, ale s fámami, které odrazují turisty...
Kam za divokými party a nočním životem? Poradíme vám ta nejlepší místa ESO Travel na Novinky.cz
Těla svůdných dívek tančí v rytmu hudby, koktejly tečou proudem a o kus dál šumí mořský příboj...
Luxus ve stanu? Zkuste glamping, moderní kempování pro náročné ESO Travel na Novinky.cz
Spát pod stanem má svoje kouzlo. Návrat k přírodě, žádný luxus, jen karimatka a spacák...

Jak na rychlé občerstvení na ulici

Přidáno: 23.02.2009 | Autor: Esotravel

Jak na rychlé občerstvení na ulici

Většina Thajců celý den pracuje, k obědu si vezme jen něco k zakousnutí a večeří brzo. Nenechte se však mýlit, thajská verze rychlého občerstvení není miska rýže mdlé chuti. „Něco k zakousnutí“ často znamená velmi chutné jídlo jako osmažené nudle s vepřovým či kuřecím masem nebo garnáty, to vše okořeněno bazalkou, česnekem a cibulí a zalito šťávou z limet(pad thai). 

 

stánky s jídlemCo a kde zakoupit

Nejlepší a zcela určitě nejlevnější jídla lze koupit ve stáncích s jídlem, které v hojném počtu lemují ulice. Hospodyně nakupují čerstvé a levné ingredience každý den brzo ráno na trhu a pak z nich připravují vynikající pokrmy. U stánků není obvykle žádný jídelní lístek, protože každý nabízí jen několik specialit.


Nákup jídla s sebou nenese žádné jazykové těžkosti, stačí totiž pouze ukázat na to, co chcete. Stánek s jídlem může sice vypadat poněkud nedůvěryhodně, ale na rozdíl od restaurací se všechno připravuje přímo před vašima očima. Evropané, kteří strávili v Thajsku už nějaký čas, mají k těmto stánkům naprostou důvěru.

Komentáře