Kam se vydat?

Minigalerie Thajsko

Galerie - Thajsko a letoviska Fotogalerie - Thajsko noční pohled na letoviska Pláže v Thajsku Delikátní Thajské restaurace Útesy a jiné krásy Thajska Skály a příroda v Thajsku Lidé - Matka a dcera, pořízeno v Thajsku

Další články

Je už bezpečné vyrazit do Thajska? Zjistili jsme nejnovější informace ESO Travel na Novinky.cz
Thajsko po povodních nebojuje s krokodýly, ale s fámami, které odrazují turisty...
Kam za divokými party a nočním životem? Poradíme vám ta nejlepší místa ESO Travel na Novinky.cz
Těla svůdných dívek tančí v rytmu hudby, koktejly tečou proudem a o kus dál šumí mořský příboj...
Luxus ve stanu? Zkuste glamping, moderní kempování pro náročné ESO Travel na Novinky.cz
Spát pod stanem má svoje kouzlo. Návrat k přírodě, žádný luxus, jen karimatka a spacák...

Pattaya – město hříchu, kde mají bláznivé muzeum kuriozit

Přidáno: 02.01.2014 | Autor: Redakce

Pattaya – město hříchu, kde mají bláznivé muzeum kuriozit
Říká se jí město hříchu a jen málokdo by věřil tomu, že ještě v 60. letech byla malou a ospalou rybářskou vesničkou. Pattaya je slavné thajské letovisko, tak trochu asijské Las Vegas a město, které žije hlavně v noci a ve dne odpočívá.

Neoficiální noční klid začíná v Pattaye až v pět hodin ráno. To zavírá většina barů, hudba utichá, stejně tak ruch na ulicích. Město se po bouřlivé noci ukládá ke spánku. Ten ale není nijak dlouhý – vždyť už v devět hodin je na ulicích zase hluk a první turisté vyrážejí na pláže, kde budou celý den chytat  bronz a odpočívat. A tak pořád dokola. 

Lechtivá zábava a tisíc restaurací

Pattaya se stala středobodem (i lechtivé) zábavy během války ve Vietnamu. Byla totiž jedním z míst, kam jezdili za odpočinkem vojáci americké armády. A ti samozřejmě nechtěli jen polehávat na plážích a nic nedělat. Během šedesátých a sedmdesátých let 20. století, se tak z malé vesničky stal středobod zábavy nejen v celém Thajsku, ale v celé oblasti jihovýchodní Asie.

Dnes v Pattaye žije asi sto tisíc obyvatel a další statisíce lidí přijíždějí v průběhu hlavní sezony. Vždyť Pattaya je jedním z největších letovisek celé oblasti. Hotelů jsou tu desítky, možná stovky. A počet podniků, kde si můžete dát něco k snědku, nebo jen popít, je zhruba tisíc.

Walking Street – hlavní tepna oblasti

Hlavní zábavní tepnou města je Walking Street, zhruba kilometr dlouhá ulice, kde se koncentruje zábava. Neony nočních klubů blikají, spoře oděné dívky lákají procházející turisty dovnitř, mezi tím vším procházejí pouliční prodavači a své umění předvádějí pouliční umělci. Babylon jazyků a národností. Rozhodně ho ale stojí za to vidět a prožít na vlastní kůži.

A pokud vás neláká tak trochu lechtivá procházka po Walking Street, kde se to spoře oděnými slečnami jen hemží, pak se vydejte třeba na sloní farmu, nebo do tygří ZOO, což jsou další dvě oblíbená místa. Kromě nich tu je i podvodní akvárium, které také stojí za návštěvu.

Exponáty, kterým neuvěříte!

Do kategorie bizarnějších zážitků potom patří návštěva muzea Ripley´s Believe It or Not!, které se specializuje na shromažďování opravdu netradičních exponátů. Mají tu třeba i vyschlou lidskou hlavu, nebo figurínu odlitou podle čtyřokého muže. Rozhodně nejde o zážitek, který si užije každý, ale pokud vás podobné kuriozity lákají, pak tu budete ve svém živlu.

A ve svém živlu tu budou i potápěči – z Pattayi můžete totiž poměrně snadno vyrazit za poznáním podvodních krás Andamanského moře – a třeba rovnou na souostroví Phi Phi. Mimo to je Pattaya i nejlepším místem pro golf – a to nejen v Thajsku, ale i v oblasti celé Asie a Oceánie.

Komentáře