Kam se vydat?

Minigalerie Thajsko

Galerie - Thajsko a letoviska Fotogalerie - Thajsko noční pohled na letoviska Pláže v Thajsku Delikátní Thajské restaurace Útesy a jiné krásy Thajska Skály a příroda v Thajsku Lidé - Matka a dcera, pořízeno v Thajsku

Další články

Je už bezpečné vyrazit do Thajska? Zjistili jsme nejnovější informace ESO Travel na Novinky.cz
Thajsko po povodních nebojuje s krokodýly, ale s fámami, které odrazují turisty...
Kam za divokými party a nočním životem? Poradíme vám ta nejlepší místa ESO Travel na Novinky.cz
Těla svůdných dívek tančí v rytmu hudby, koktejly tečou proudem a o kus dál šumí mořský příboj...
Luxus ve stanu? Zkuste glamping, moderní kempování pro náročné ESO Travel na Novinky.cz
Spát pod stanem má svoje kouzlo. Návrat k přírodě, žádný luxus, jen karimatka a spacák...

Panenský ráj Ko Lipe: Vydejte se na ostrov mimo civilizaci

Přidáno: 22.08.2014 | Autor: redakce

Panenský ráj Ko Lipe: Vydejte se na ostrov mimo civilizaci
Pro turismus ho objevili baťůžkáři, dnes jich sem ale jezdí pořád míň a míň. Vystřídali je totiž bohatí turisté, kteří na Ko Lipe jezdí na dovolenou do luxusních resortů, kde jsou dostatečně daleko od ruchu civilizace.
 
Ostrůvek Ko Lipe leží v Andamanském moři a dostat se na něj není úplně jednoduché. Přiletíte do Bangkoku, pak vás čeká přelet na Krabi, odtud lodí na Ko Lantu a pak pokračovat také lodí na Ko Lipe. Tady jste skutečně odříznutí od civilizace, daleko od velkých a hlučných měst, smogu a znečištění.
 
Ko Lipe na mapě snadno přehlédnete, je opravdu malinký a obejít ho kolem dokola je záležitost jednoho odpoledne. I proto není úplně jednoduché zajistit si ubytování v některém z místních resortů. Bungalovů je méně než zájemců o dovolenou tady. A zákon nabídky a poptávky pak cenu šponuje výš, než jaká je třeba ve velkých thajských letoviscích.

Šnorchlovat můžete rovnou z pláže

Návštěva ale rozhodně stojí za to! Ostrůvku se vyhnula „Vánoční tsunami“ v roce 2004 a nepoškozené zůstaly i korálové útesy v jeho bezprostřední blízkosti. Šnorchlovat můžete vlastně přímo z pláže. Případně si pronajmout loďku a vyrazit kousek dál na výlet.
 
Hlavní tepnou ostrova je Walking Street, promenáda, která vede jeho středem a kterou lemují obchůdky, bary, restaurace, bistra, hotýlky i masážní salony. Nicméně turistický ruch se ještě více soustředí na pláž Pattaya.
 
Tady, nebo v její blízkosti stojí většina luxusnějších resortů a kvalitních restaurací a právě pláž Pattaya bývá v hlavní sezoně v obležení turistů. A vlastně není divu, leží totiž ve velké zátoce, která je chráněná před větrem, kde je vstup do moře pozvolný a písek téměř prachový.

Sunset nebo Sunrise je to na vás!

Kromě této pláže je pak na ostrově i několik dalších, menších pláží a plážiček. Za zmínku snad stojí ještě pláž Sunrise, orientovaná tak, aby na ní člověk mohl sledovat východ slunce. Na téhle pláži je pak poslední ostrůvek nezávislého cestování. Sem jezdí baťůžkáři a ti, kteří si nechtějí, nebo nemohou dopřát dovolenou v pětihvězdičkových resortech.  
 
Poslední do trojice je potom pláž Sunset, jejíž název odkazuje k tomu, že z ní můžete sledovat nádherné západy slunce. Jinak je tahle pláž spíše plážičkou – malou a navštěvovanou jen pár turisty.
 
Ko Lipe leží v mořském národním parku Tarutao, nicméně je jako jediný z celkem padesáti ostrůvků, které v parku jsou, vyjmutý z přísných parkových pravidel. A to právě kvůli turistům. Pokud si chcete užít klid, pohodu a utéct na několik dní před stresem, je právě cesta na panenský ostrov Ko Lipe ideální.   

Komentáře