Kam se vydat?

Minigalerie Thajsko

Galerie - Thajsko a letoviska Fotogalerie - Thajsko noční pohled na letoviska Pláže v Thajsku Delikátní Thajské restaurace Útesy a jiné krásy Thajska Skály a příroda v Thajsku Lidé - Matka a dcera, pořízeno v Thajsku

Další články

Je už bezpečné vyrazit do Thajska? Zjistili jsme nejnovější informace ESO Travel na Novinky.cz
Thajsko po povodních nebojuje s krokodýly, ale s fámami, které odrazují turisty...
Kam za divokými party a nočním životem? Poradíme vám ta nejlepší místa ESO Travel na Novinky.cz
Těla svůdných dívek tančí v rytmu hudby, koktejly tečou proudem a o kus dál šumí mořský příboj...
Luxus ve stanu? Zkuste glamping, moderní kempování pro náročné ESO Travel na Novinky.cz
Spát pod stanem má svoje kouzlo. Návrat k přírodě, žádný luxus, jen karimatka a spacák...

Pai, městečko na severu Thajska, které musíte vidět

Přidáno: 19.07.2016 | Autor: Petra Malá

Pai, městečko na severu Thajska, které musíte vidět

Nepatří k těm největší městům na severu Thajska a nemá ani statisíce obyvatel. Přesto ho turisté stále vyhledávají a kdo nebyl v Pai, jako by ani Thajsko nenavštívil. Víte, proč je městečko tak oblíbené?

Městečko Pai čítá asi 3 000 obyvatel, což je asi tolik jako klasické české menší město. Leží asi 130 km severně od Chiang Mai. Mezi obyvateli najdete nejen Thajce, jaké znáte z dokumentů, ale také potomky tradičních horských kmenů Lahu nebo Lisu.

Proč si Pai nenechat ujít

Vrtá vám hlavou, čím je tedy malé město tak proslavené a proč se do něj turisté stále hojně vydávají? Důvodů je více – v prvé řadě nepředstavitelně nádherné přírodní scenérie. Vidět zde můžete také rozlehlá rýžová pole a sady s ovocem, například s pro nás známým liči.

V Pai vám nesmí uniknout typická zemědělská obydlí nebo nádherné vodopády, kaňony a propasti za hranicí městečka. Dokonce zde najdete i teplé prameny, které poskytují báječné zázemí ke koupeli. Zážitek z takové koupele je naprosto skvostný! Stejně tak labužnický je pobyt ve zdejších lázních Tha Pai.

Nezapomeňte v Pai také ochutnat vyhlášený koktejl „shaky“, který v sobě pojí chuť ovoce, soli a cukru společně s ledem. Nic tak lahodného jste dost možná ještě nepili!

Co je ještě k vidění v Pai?

 

Kromě nočního veselí je Pai docela klidné městečko, jehož zajímavosti na vypůjčeném skútru obkroužíte během jednoho dne. Podívat se můžete na místní kláštery, přímo ve městě se nachází klášter Wat Pha Kham. Vydat se můžete i do nedaleké čínské vesnice. Neopomeňte ani Memorial Bridge, most z roku 1942, který byl postaven za účelem transportu válečných zbraní do Barmy. 

Komentáře