Kam se vydat?

Minigalerie Thajsko

Galerie - Thajsko a letoviska Fotogalerie - Thajsko noční pohled na letoviska Pláže v Thajsku Delikátní Thajské restaurace Útesy a jiné krásy Thajska Skály a příroda v Thajsku Lidé - Matka a dcera, pořízeno v Thajsku

Další články

Je už bezpečné vyrazit do Thajska? Zjistili jsme nejnovější informace ESO Travel na Novinky.cz
Thajsko po povodních nebojuje s krokodýly, ale s fámami, které odrazují turisty...
Kam za divokými party a nočním životem? Poradíme vám ta nejlepší místa ESO Travel na Novinky.cz
Těla svůdných dívek tančí v rytmu hudby, koktejly tečou proudem a o kus dál šumí mořský příboj...
Luxus ve stanu? Zkuste glamping, moderní kempování pro náročné ESO Travel na Novinky.cz
Spát pod stanem má svoje kouzlo. Návrat k přírodě, žádný luxus, jen karimatka a spacák...

Nekonečné bludiště a sušené lidské hlavy: Navštivte muzeum bizarností v Pattaye!

Přidáno: 02.05.2014 | Autor: Redakce

Nekonečné bludiště a sušené lidské hlavy: Navštivte muzeum bizarností v Pattaye!
Už vás nebaví klasická muzea, kde člověk už u třetího exponátu zívá? Pak se vydejte do Ripleyho muzea v Pattaye – při jeho prohlídce rozhodně zívat nebudete. Pusu sice budete mít otevřenou – ale to bude údivem. Tohle muzeum totiž sbírá ty největší bizarnosti, které jsou na planetě k vidění.
 
A garantujeme vám, že budovu, ve které muzeum v Pattaye sídlí, nepřehlédnete. Na pobřežní kolonádě totiž tahle instituce sídlí ve druhém patře komplexu Royal Garden Plaza a upozorňuje na sebe obří maketou letounu, který je do budovy „zabořený“. Tomu říkáme opravdu nepřehlédnutelný poutač!

Věřte, nevěřte!

Thajské Ripleyho muzeum, které má přízvisko „Věřte, nevěřte“, je jen jedním z desítek podobných institucí, které fungují v deseti zemích světa už od roku 1933, kdy Robert Ripley tyto sbírky zakládal.
 
Pravděpodobně ale asi netušil, do jakého byznysu se jeho záliba v divnostech, zvláštnostech a zajímavostech rozroste.
 
Cílem těchto muzeí je nabízet k prohlédnutí exponáty, které jsou věrným odrazem reality – tedy té reality ze spektra šíleností. Vše je buď původní, případně jde o modely, které věrně kopírují realitu. 

Čtyřoký muž a sbírka mučících nástrojů

V thajské Pattaye si tak můžete prohlédnout model čtyřokého muže, který skutečně žil, a ve sbírkách tady dokonce mají i několik sušených lidských hlav, nebo soubor sofistikovaných mučicích nástrojů. Exponátů je v tomto muzeu zhruba 350 – rozdělených do deseti tematických expozicí.
 
K tomu nabízí Ripleyho muzeum možnost navštívit 12D kino – kdyby vám snad 3D bylo málo – nebo bloudit v nekonečném bludišti, které je obrovskou iluzí pro všechny smysly. Dvacetiminutová projíždka v této mimorealitě vás zmate natolik, že po jejím skončení nebudete vědět, kde je nahoře a kde dole.

Voskové figuríny se moc nevyvedly

Kromě toho tady mají i muzeum voskových figurín – těch je tady zhruba sedm desítek. Tady se ale sluší varovat – muzeum se sice holedbá tím, že jde o perfektní kopie, ve skutečnosti ale mnohé celebrity nepoznáte. Třeba takový Johnny Depp je k nepoznání – a identifikujete ho jen díky tomu, že je zasazený do scény z Pirátů z Karibiku.
 
Celkově je ale tohle muzeum rozhodně zajímavým tipem, jak strávit odpoledne nebo podvečer v letovisku Pattaya, případně alternativou pro dny, kdy už vás prostě nebaví ležet na pláži a slunit se. 
 
Zdroj fotky: http://www.globaltravelmate.com/

Komentáře