Kam se vydat?

Minigalerie Thajsko

Galerie - Thajsko a letoviska Fotogalerie - Thajsko noční pohled na letoviska Pláže v Thajsku Delikátní Thajské restaurace Útesy a jiné krásy Thajska Skály a příroda v Thajsku Lidé - Matka a dcera, pořízeno v Thajsku

Další články

Je už bezpečné vyrazit do Thajska? Zjistili jsme nejnovější informace ESO Travel na Novinky.cz
Thajsko po povodních nebojuje s krokodýly, ale s fámami, které odrazují turisty...
Kam za divokými party a nočním životem? Poradíme vám ta nejlepší místa ESO Travel na Novinky.cz
Těla svůdných dívek tančí v rytmu hudby, koktejly tečou proudem a o kus dál šumí mořský příboj...
Luxus ve stanu? Zkuste glamping, moderní kempování pro náročné ESO Travel na Novinky.cz
Spát pod stanem má svoje kouzlo. Návrat k přírodě, žádný luxus, jen karimatka a spacák...

Na návštěvě za horskými kmeny

Přidáno: 14.10.2011 | Autor: Redakce

Na návštěvě za horskými kmeny

Horské kmeny a jejich příslušníci v Thajsku stále dodržují tradiční způsob života a drží již staleté tradice. Pokud byste chtěli ochutnat život horských kmenů v Thajsku, kde se původní život snoubí s drsnou horskou krajinou, můžete se zúčastnit organizovaných výprav pořádaných za těmito domorodci.

Cesta nebude jednoduchá, ale o to větší požitek Vám tento zážitek přinese. Cestou do thajských vrcholků budete muset překonat značné vzdálenosti a přespávat ve velmi skromných podmínkách. Pokud to ale překonáte, zavede Vás průvodce například k thajskému horskému kmenu Karen, jehož příslušníci na duchy větru a deště nebo kmenu Lahu.

Horským kmenům v Thajsku se obecně říká chao doi a jejich příslušníci patří ke kočovným kmenům, kteří migrovali rozličnými cestami po Asii. V Thajsku těchto původně kočovných domorodců bydlí jen pouze okolo půl milionu a dělí se do šesti kmenů: Karen, Hmong, Akha, Mien, Lisu a Lahu. Každý z kmenů má vlastní kulturu i tradice, dokonce i jazyk.

Všichni příslušníci těchto kmenů žijí v nehostinných podmínkách Thajských vrcholků a většinou se živí primitivním zemědělstvím, chodem zvířat a podobně. Jejich návštěva je velkým zážitkem pro západoevropského člověka, který je zvyklý na shon dnešního světa.

Komentáře