Kam se vydat?

Minigalerie Thajsko

Galerie - Thajsko a letoviska Fotogalerie - Thajsko noční pohled na letoviska Pláže v Thajsku Delikátní Thajské restaurace Útesy a jiné krásy Thajska Skály a příroda v Thajsku Lidé - Matka a dcera, pořízeno v Thajsku

Další články

Je už bezpečné vyrazit do Thajska? Zjistili jsme nejnovější informace ESO Travel na Novinky.cz
Thajsko po povodních nebojuje s krokodýly, ale s fámami, které odrazují turisty...
Kam za divokými party a nočním životem? Poradíme vám ta nejlepší místa ESO Travel na Novinky.cz
Těla svůdných dívek tančí v rytmu hudby, koktejly tečou proudem a o kus dál šumí mořský příboj...
Luxus ve stanu? Zkuste glamping, moderní kempování pro náročné ESO Travel na Novinky.cz
Spát pod stanem má svoje kouzlo. Návrat k přírodě, žádný luxus, jen karimatka a spacák...

Luxusní trojička v Thajském zálivu: Vydejte se třeba na Želví ostrov!

Přidáno: 16.01.2015 | Autor: redakce

Luxusní trojička v Thajském zálivu: Vydejte se třeba na Želví ostrov!
V thajských vodách leží stovky ostrůvků. Některé v Andamanském moři, jiné už v Jihočínském moři, část jich leží v Thajském zálivu. A právě na ně se dnes podíváme blíž. Mrkneme na trojičku souostroví Ko Tao, Ko Phangan a Ko Samui, kam můžete vyrazit na dovolenou snů. Co který nabízí a čím je který unikátní?

Ko Tao – vydejte se mezi želvy

Nejmenší z trojice ostrovů je Ko Tao, kterému se přezdívá ostrov želv. A to nejen proto, že ostrov svým tvarem připomíná želví krunýř, ale především z důvodu, že na místní pláže pravidelně připlouvají želvy, aby nakladly vajíčka. Příroda tady má pořád navrch nad masivním turistickým ruchem.
 
Nicméně neznamená to, že jsou tu turisté nevítaní. Na ostrově naopak leží několi velmi luxusních resortů, které se o své hosty perfektně postarají. Většina jich je na západním a jižním pobřeží, východ a sevr pak tedy nabízejí maximální klid a romantiku na opuštěných plážích.
 
Vstupní branou ostrova je vesnička Mae Hat – kam připlouvá většina lodí a trajektů. Nejčastěji z Ko Samui, které má s Ko Tao nejintenzívnější dopravní spojení. A během pobytu by měl každý turista alespoň jednou vyrazit na pláž Sairee, nejdelší na ostrově, kde se v některých dnech pořádají noční diskotéky pod širým nebem.

Ko Phangan – prožijte Full Moon Party

Taneční večery, ač ve výrazně větším rozsahu, se pořádají i na ostrově Ko Phangan. Právě tenhle ostrov se jednou do měsíce proměňuje v obrovský taneční parket. Takzvané Úplňkové party mají celosvětový věhlas a v hlavní sezoně se na pláži Had Rin, kde se „večírek“ koná, sejde najednou i třicet tisíc lidí. 
 
Po zbytek měsíce je ale Ko Phangan spíše klidnější dovolenkovou lokalitou. Průvodci o něm v posledních letech dokonce mluví jako o místě, které se z nezávislé „baťůžkářské“ destinace proměnilo na ideální místo pro rodiny s dětmi. Ruku v ruce s tím jde i velmi vysoká kvalita služeb a velmi příjemné ceny. Ko Phangan patří z thajských ostrovů k těm spíše levnějším.
 
Ti, kdo se sem vydají, by rozhodně neměli vynechat cestu do nitra ostrova k vodopádu Phaeng. Nedoporučuje se ale šetřit na průvodcích a vyrazit na vlastní pěst. Cestičky ve vnitrozemí jsou dosti klikaté a turistům se snadno může stát, že místo skvělé večeře v hotelu budou bloudit v setmělém lese.

Ko Samui – sto kilometrů pláží

Posledních deset let ho proměnilo v jedno z nejpopulárnějších míst pro dovolenou v Thajsku. Každý rok sem míří desítky tisíc turistů a na zhruba stovce kilometrů pláží je rozeseto více než pět set hotelových resortů. Ko Samui je turistickou destinací par excellence.  Do značné míry i díky ideální poloze v blízkosti pobřeží v Thajském zálivu.
 
Plážovou tepnou ostrova je Hat Chaweng na východním pobřeží. Pět kilometrů dlouhý pás písku je středobodem veškerého dění – ve dne, ale i v noci. Zajímavá místa ukrývá i vnitrozemí – třeba sedmdesátimetrový vodopád Na Muang, který padá do menšího jezírka. Vykoupání v něm je největší odměnou za vynaloženou námahu.  Odborníci pak Ko Samui považují za ideální destinaci pro aktivní odpočinek.

Komentáře