Kam se vydat?

Minigalerie Thajsko

Galerie - Thajsko a letoviska Fotogalerie - Thajsko noční pohled na letoviska Pláže v Thajsku Delikátní Thajské restaurace Útesy a jiné krásy Thajska Skály a příroda v Thajsku Lidé - Matka a dcera, pořízeno v Thajsku

Další články

Je už bezpečné vyrazit do Thajska? Zjistili jsme nejnovější informace ESO Travel na Novinky.cz
Thajsko po povodních nebojuje s krokodýly, ale s fámami, které odrazují turisty...
Kam za divokými party a nočním životem? Poradíme vám ta nejlepší místa ESO Travel na Novinky.cz
Těla svůdných dívek tančí v rytmu hudby, koktejly tečou proudem a o kus dál šumí mořský příboj...
Luxus ve stanu? Zkuste glamping, moderní kempování pro náročné ESO Travel na Novinky.cz
Spát pod stanem má svoje kouzlo. Návrat k přírodě, žádný luxus, jen karimatka a spacák...

Ko Lanta – vítejte v turistickém ráji, odkud nebudete chtít zpět do reality

Přidáno: 13.11.2017 | Autor: Petra Malá

Ko Lanta – vítejte v turistickém ráji, odkud nebudete chtít zpět do reality

Na souostroví, kde až téměř do 90. let 20. století nebyla ani elektřina, se dnes vydávají milovníci nádherných pláží a průzračného moře. Místo lokality, kde byste byli před 20 lety úplně o samotě a v noci po tmě, je tu dnes pořádná turistická základna, která vítá všechny objevitele tohoto Thajského zákoutí v Andamanském moři.

Podívejte se na také na Ko Phangan - ostrov kterém se patří a nic není tabu

Ten největší ostrov se jmenuje Ko Lanta Yai a žije na něm 20 tisíc stálých obyvatel, je zároveň tím ostrovem, který je turisty nejvyhledávanější. Špička je tu od října do dubna a jet sem je ideální pro ty, kteří mají rádi trochu živější prostředí. Mimo sezónu je to fajn destinace spíš pro ty, kteří chtějí prožít poklidnou dovolenou. Budete-li chtít navštívit Ko Lanta Yai, vydejte se do jeho severní a západní části. Jih je turisty spíš nedotčen.

Projeďte se na slonovi, projděte se národním parkem

Kam se tedy vypravit? Rozhodně na několikakilometrovou pláž Hat Khlong Dao na západě ostrova, což je mimochodem nejlepší pláž z celého souostroví, z vesnic se podívejte do Bao Ko Lanta, kde najdete například Dům kočovníků, nebo do Ao Mai Pai, kde na vás čeká nádherný vodopád. Od věci není ani návštěva národního parku Mu Ko Lanta, který existuje už od roku 1990 a ochraňuje část ostrova a dalších 15 ostrůvků, jeho součástí jsou i okouzlující domorodé vesničky, které vám dají nahlédnout do každodenního života zdejších obyvatel.

Zatímco pobřeží nabízí krásné pláže, vnitrozemí kraluje příroda, kterou můžete objevovat třeba ze sloního hřbetu. Objevit můžete třeba jeskynní systém Tham Khao Maikaeo

Komentáře