Kam se vydat?

Minigalerie Thajsko

Galerie - Thajsko a letoviska Fotogalerie - Thajsko noční pohled na letoviska Pláže v Thajsku Delikátní Thajské restaurace Útesy a jiné krásy Thajska Skály a příroda v Thajsku Lidé - Matka a dcera, pořízeno v Thajsku

Další články

Je už bezpečné vyrazit do Thajska? Zjistili jsme nejnovější informace ESO Travel na Novinky.cz
Thajsko po povodních nebojuje s krokodýly, ale s fámami, které odrazují turisty...
Kam za divokými party a nočním životem? Poradíme vám ta nejlepší místa ESO Travel na Novinky.cz
Těla svůdných dívek tančí v rytmu hudby, koktejly tečou proudem a o kus dál šumí mořský příboj...
Luxus ve stanu? Zkuste glamping, moderní kempování pro náročné ESO Travel na Novinky.cz
Spát pod stanem má svoje kouzlo. Návrat k přírodě, žádný luxus, jen karimatka a spacák...

Kdy do Thajska?

Přidáno: 16.05.2012 | Autor: Redakce

Kdy do Thajska?

Pokud se chystáte poprvé na dovolenou do Thajska, možná přemýšlíte kdy do Thajska vyrazit. Pokud chcete šetřit, hledáte termín na přelomu sezóny. Pokud si naopak chcete užít pravé tropy, budete se snažit jet v turistické sezóně.

To zda je sezóna ovlivňuje počet turistů v Thajsku a také ceny místních služeb. Ty se v době turistické sezóny mírně zvedají. O turistické sezóně rozhoduje však počasí.

V Thajsku máme 3 roční období, konkrétně se jedná o Severní Thajsko. Je to období dešťů, chladné období a horké období. V Jižním Thajsku se pak střídají pouze 2 roční období.

Období dešťů v Severním Thajsku trvá od června do října a v tomto období sem jezdí minimum turistů. Období dešťů v Thajsku si však nepředstavujte jako neustále padající proudy vody. V tomto období prší jen na pár minut denně, za to sprška je to pořádná. Teplo je však i v tomto období.

Pokud se ptáte kdy do Thajska, dostáváme se již k tomu lepšímu období. Od listopadu do února pak následuje chladné období, které pro nás Evropany vlastně vůbec chladné není. Teploty se pohybují okolo 25 – 30°C a panuje zde příjemné subtropické podnebí. Pokud si nepotrpíte na velká vedra, je pro Vás ideálním termínem kdy vyrazit do Thajska právě listopad až únor. Po zbytek roku od března do května se postupně otepluje a panují v Thajsku tropické 40° teploty. Tím také začíná hlavní turistická sezóna.

Snad Vám tento článek pomůže v rozhodování, kdy vyrazit do Thajska.

Komentáře