Kam se vydat?

Minigalerie Thajsko

Galerie - Thajsko a letoviska Fotogalerie - Thajsko noční pohled na letoviska Pláže v Thajsku Delikátní Thajské restaurace Útesy a jiné krásy Thajska Skály a příroda v Thajsku Lidé - Matka a dcera, pořízeno v Thajsku

Další články

Je už bezpečné vyrazit do Thajska? Zjistili jsme nejnovější informace ESO Travel na Novinky.cz
Thajsko po povodních nebojuje s krokodýly, ale s fámami, které odrazují turisty...
Kam za divokými party a nočním životem? Poradíme vám ta nejlepší místa ESO Travel na Novinky.cz
Těla svůdných dívek tančí v rytmu hudby, koktejly tečou proudem a o kus dál šumí mořský příboj...
Luxus ve stanu? Zkuste glamping, moderní kempování pro náročné ESO Travel na Novinky.cz
Spát pod stanem má svoje kouzlo. Návrat k přírodě, žádný luxus, jen karimatka a spacák...

Kanchanaburi a vzpomínky na válku

Přidáno: 24.05.2010 | Autor: Esotravel

Kanchanaburi a vzpomínky na válku
V jakémsi rozporu s minulostí je současný klid a bujná kanchanaburská zeleň, které najdete na březích řeky Kwai. Za II. světové války zde totiž zahynuly tisíce válečných zajatců při stavbě Mostu přes řeku Kwai; tu pak vylíčil Pierre Boulle v románu, který se dočkal i filmové adaptace. Most byl po válce znovu postaven, z původní konstrukce přitom zůstalo pouze osm původních oblouků. Dvakrát denně po něm projíždí vlak na cestě do Nam Toku (Vodopád) – jde o pěkný, asi hodinový výlet dále na západ. Po mostě se lze projít nebo si ho můžete prohlédnout z lodí, které křižují řeku a zastavují také u hřbitova a blízkých jeskyní.

Představu o hrůzách, jež provázely stavbu mostu, si lze udělat na dvou hřbitovech, kde se nachází více než 8000 hrobů britských, holandských, australských, malajských, indických, kanadských, novozélandských a barmských válečných zajatců a dalších přibližně 100 000 asijských civilistů. Nápisy na pomnících jsou prosté a dojemné jako tragické básně.

Komentáře



Ondra
19.07.2010 17:08
Zajímavý článek