Kam se vydat?

Minigalerie Thajsko

Galerie - Thajsko a letoviska Fotogalerie - Thajsko noční pohled na letoviska Pláže v Thajsku Delikátní Thajské restaurace Útesy a jiné krásy Thajska Skály a příroda v Thajsku Lidé - Matka a dcera, pořízeno v Thajsku

Další články

Je už bezpečné vyrazit do Thajska? Zjistili jsme nejnovější informace ESO Travel na Novinky.cz
Thajsko po povodních nebojuje s krokodýly, ale s fámami, které odrazují turisty...
Kam za divokými party a nočním životem? Poradíme vám ta nejlepší místa ESO Travel na Novinky.cz
Těla svůdných dívek tančí v rytmu hudby, koktejly tečou proudem a o kus dál šumí mořský příboj...
Luxus ve stanu? Zkuste glamping, moderní kempování pro náročné ESO Travel na Novinky.cz
Spát pod stanem má svoje kouzlo. Návrat k přírodě, žádný luxus, jen karimatka a spacák...

5 míst, která je hřích vynechat: Vydejte se k Železnici smrti nebo Zlatému trojúhelníku

Přidáno: 23.06.2014 | Autor: Redakce

5 míst, která je hřích vynechat: Vydejte se k Železnici smrti nebo Zlatému trojúhelníku
Thajské pláže jsou krásné, ale prožít na nich celou dovolenou, když Thajsko nabízí spoustu dalších zajímavých cílů? To je hřích. Zvláště v případě, když je to do některých z těchto míst z těch nejznámějších letovisek opravdu jen kousek. Vydejte se s námi na rajské souostroví Phi Phi nebo nasedněte do vlaku a projeďte se po Železnici smrti!
 
Thajsko je nejen zemí úsměvů, ale i zemí nádherných historických památek a krásné přírody. Přesvědčte se o tom!

Zlatý trojúhelník – dříve ráj opia, dnes ráj turistů

Ještě na počátku 90. let 20. století se turistům nedoporučovalo do oblasti Zlatého trojúhelníku, tedy na hranice Thajska, Barmy a Laosu vůbec vyrážet. Nekonečné lány s mákem a chování místních pašeráků a výrobců opia, které se dalo označit různě, ale rozhodně ne jako jednání v rukavičkách. Dnes už je to ale úplně jinak – produkce opia tady za posledních dvacet let klesla na pouhou desetinu světové výroby. A Zlatý trojúhelník je spíše než opiovým doupětem, oblíbenou turistickou oblastí.
 
Turistů je tady občas až moc, nicméně už jen kvůli krásné přírodě stojí tahle oblast za návštěvu. Z města Chiang Mai pak můžete vyrazit třeba i za žirafími ženami z kmene Padaung, případně do městečka Soap Ruak, které bývalo jedním z vrcholů trojúhelníku. Ostatně ještě dnes tu můžete bez problémů sehnat kuličky surového opia, takzvané galé, a vyzkoušet na sobě jeho účinky.

Souostroví Phi Phi – poslední pozemský ráj

Viděli jste film Pláž z roku 2000 s Leonardem DiCapriem v hlavní roli a zamilovali jste se do panenského ostrova, na kterém se odehrává jeho děj? Pak vězte, že toto místo skutečně existuje – jde o ostrov Phi Phi Leh a konkrétně o zátoku Ao Maya.
 
Filmová zátoka sice byla pro potřeby filmu ještě lehce počítačově upravená – filmaři nad ní vztyčili vysokou horu – nicméně i tak je kouzelná. A je tak trochu škoda, že od uvedení filmu do kin láká stovky turistů denně – její kouzlo a nedotčenost se ztrácí.

 

Mimochodem – celé souostroví  Phi Phi tvoří šest ostrovů, obydlený je ale jen jediný – největší Phi Phi Don. A dovolená na něm patří k nejdražším, které v Thajsku můžete pořídit.

Železnice smrti – koleje vystavěné na 100 tisících mrtvých

Více než 100 tisíc obětí – taková byla daň za stavbu 415 kilometrů dlouhého úseku železnice, která měla za cíl spojit Thajsko s Barmou a stát se během druhé světové války zásobovací tepnou celé oblasti.
 
Japonci pro její stavbu nejdříve využívali místní obyvatele, později na ni nasadili válečné zajatce. A ti rozhodně neměli záviděníhodné podmínky pro život. Nebylo výjimkou, že pracovali i 72 hodin v kuse, bez jídla, bez vody, pod dozorem krutých dozorců a jen holýma rukama. Železnice smrti je tak jednou z nejčernějších staveb lidské historie. Dnes je velikým mementem – a denně po ní z městečka Kanchanaburi vyráží stovky a stovky turistů po stopách černé historie.

Patpong – „lechtivá“ čtvrť červených luceren

Co je největším tahákem Bangkoku? Nějaký chrám? Zoo? Obchodní centrum? Ani náhodou! Nejvíce turistů vyráží do zábavního distriktu Patpong, čtvrti lechtivé zábavy, která ve dne vypadá naprosto nudně a nezajímavě, ale v noci je středobodem sexu, pití a zábavy. 

Rozhodně stojí za to se po ulicích Patpongu projít a nasát atmosféru. Pokud se rozhodnete navštívit přímo některý z podniků, pak počítejte s tím, že zaplatíte nekřesťanské peníze za pití a že po vás obsluha dost možná bude chtít i peníze za vstup, ač na dveřích jasně stálo, že vstup je zdarma. A jistí si tady nemůžete být ani tím, že ta krásná dívka u baru je opravdu dívka – tohle je totiž oblast, kde působí takzvaní kathoys, lady-boys – muži převlečení za ženy.

Národní park Khao Yai – za Rambem!

Býval neprostupný, neprobádaný, plný zločinců – a to ještě před necelými sto lety. Dnes je oblíbeným cílem turistů – národní park Khao Yai.
 
A vlastně nejen turistů – oblíbili si ho i filmaři, kteří se specializují na akční snímky. Příroda parku se tak objevila třeba ve druhém a třetím díle Ramba. Populární jsou tady potom safari prohlídky parku, často i v nočním provedení, během kterých je možné spatřit tygry, slony, ale i tisíce a tisíce papoušků.

Komentáře