Kam se vydat?

Minigalerie Thajsko

Galerie - Thajsko a letoviska Fotogalerie - Thajsko noční pohled na letoviska Pláže v Thajsku Delikátní Thajské restaurace Útesy a jiné krásy Thajska Skály a příroda v Thajsku Lidé - Matka a dcera, pořízeno v Thajsku

Další články

Je už bezpečné vyrazit do Thajska? Zjistili jsme nejnovější informace ESO Travel na Novinky.cz
Thajsko po povodních nebojuje s krokodýly, ale s fámami, které odrazují turisty...
Kam za divokými party a nočním životem? Poradíme vám ta nejlepší místa ESO Travel na Novinky.cz
Těla svůdných dívek tančí v rytmu hudby, koktejly tečou proudem a o kus dál šumí mořský příboj...
Luxus ve stanu? Zkuste glamping, moderní kempování pro náročné ESO Travel na Novinky.cz
Spát pod stanem má svoje kouzlo. Návrat k přírodě, žádný luxus, jen karimatka a spacák...

3 místa v okolí Bangkoku, která musíte navštívit

Přidáno: 04.07.2017 | Autor: Petra Malá

3 místa v okolí Bangkoku, která musíte navštívit

Bangkok jako by byl pro návštěvníky Thajska povinností. Najdeme v něm spoustu nádherných až dech beroucích míst. Ta však nechybí ani jeho okolí. Tady jsou tři z nich, které při troše času určitě navštivte. Stojí za to!

Stačí vyjet jen pár desítek kilometrů za Bangkok a Thajsko vám nabídne své krásy takových rozměrů, které jste zatím dost možná nepoznali.

Růžová zahrada

Třeba 30 kilometrů od Bangkoku najdeme věhlasnou Růžovou zahradu (Rose Garden), která se těší velké oblibě místních i turistů. Rozkládá se na 20 hektarech s květinami a tradičními thajskými domy. Růže ve skutečnosti zaujímá jen zlomek plochy, přesto se vám tu určitě zalíbí. Pravidelně se tu konají odpolední kulturní představení, z nichž můžete nasát atmosféru místa a ještě se pobavit – například při přehlídce tanců a bojových umění nebo při ukázkách thajských obřadů.

Plovoucí trh Damnoen Saduak

Plovoucí trh Damnoen Saduak je dochovanou tradicí tak častých trhů odehrávajících se na říčních kanálech. Jejich existence se s rozvojem moderních trhů, které jsou přecpané suvenýry pro turisty, poněkud zúžila, proto je skvělé je ještě někde vidět a zažít jejich atmosféru. Nakupovat z loďky se vám totiž jen tak asi jinde nepoštěstí.

Nakhon Pathom

Město Nakhon Pathom je pravděpodobně nejstarším městem v Thajsku, navíc se tu podle všeho poprvé objevil buddhismus. Pýchou města je nejstarší zdejší stavba chedi Phra Pathom, což je mimochodem nejvyšší buddhistická stavba na světě. Dosahuje výšky 114 metrů a podle všeho zde byl před 2 000 lety Thajcům představen buddhismus.

Ve stavbě se každý rok odehrává oslava desetidenního listopadového svátku. Atmosféra je nezapomenutelná nejen díky tomu, ale třeba i proto, že stavba pochází z 19. století a stojí na místě původní chedi z 6. století. 

Komentáře